Quantcast
Μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ η απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών - enikonomia.gr
share

Μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ η απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοινώνει ότι τα καταστήματα των τραπεζών – μελών της που ήταν ανοικτά την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 θα είναι ανοικτά και αύριο, Δευτέρα 6 Ιουλίου, για τις ίδιες συναλλαγές.

Ειδικότερα, σε αυτά τα καταστήματα θα εξυπηρετηθούν και όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμα εισπράξει το ποσό των 120 ευρώ, διότι δεν έχουν κάρτα.

Θα υπάρξει αναμονή αύριο για τις αποφάσεις της ΕΚΤ σχετικά με την παροχή ρευστότητας μέσω του ELA.

Μετά την απόφαση της ΕΚΤ, θα εκδοθεί νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα ορίζει πώς θα λειτουργούν οι τράπεζες και τα ATM από την Τρίτη και μετά, καθώς και τι θα γίνει με τις θυρίδες.

Αύριο (Δευτέρα) θα ανοίξουν και τα περίπου 1000 καταστήματα των τραπεζών, που ήταν ανοικτά την Παρασκευή, με στόχο την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και ειδικότερα όσων δεν είχαν κάρτα αναλήψεων και δεν είχαν προλάβει να πάρουν τα πρώτα 120 ευρώ από την σύνταξη τους κατά το τριήμερο που άνοιξαν οι τράπεζες ( Τετάρτη ,Πέμπτη , Παρασκευή ).

Το δεύτερο μέρος της σύνταξης ( δηλαδή τα δεύτερα 120 ευρώ ) θα δοθούν όταν καθοριστούν συνολικά οι επόμενες κινήσεις για τις τράπεζες .

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.