Quantcast
Μέχρι και την Τετάρτη κλειστές οι τράπεζες - enikonomia.gr
share

Μέχρι και την Τετάρτη κλειστές οι τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Η τραπεζική αργία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ. Την διήμερη παράταση της αργίας ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, μετά το τέλος της συνάντησης των εκπροσώπων των τραπεζών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που διεξήχθη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

.  Στη διάρκεια των δύο επομένων ημερών (Τρίτη-Τετάρτη), θα λειτουργήσουν ακριβώς τα ίδια τραπεζικά υποκαταστήματα για την παροχή των ίδιων τραπεζικών υπηρεσιών. Δηλαδή, τα ΑΤΜ θα συνεχίσουν να δίνουν μέχρι και 60 ευρώ ανά καταθέτη. Όσον αφορά τις συντάξεις μέχρι μεθαύριο δεν θα κατατεθούν άλλες, εκτός και αν κάποιος συνταξιούχος δεν έχει λάβει τα 120 ευρώ.

Οι τελικές αποφάσεις πάντως στην σύσκεψη του ΓΛΚ, για το αν ανοίξουν τελικά οι τράπεζες την Πέμπτη, αν θα μεταβληθεί το ημερήσιο όριο αναλήψεων, θα κριθούν από το αν τελικά η ΕΚΤ θα εγκρίνει ή όχι την αύξηση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, μέσω του ELA.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα ορίζεται ο τρόπος διαχείρισης των θυρίδων στις εμπορικές τράπεζες, ειδικά αν αυτές περιέχουν μετρητά .

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.