Quantcast
Μηταράκης: Χρονιά καταλύτης το 2015 για την ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Μηταράκης: Χρονιά καταλύτης το 2015 για την ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

Το 2015 θα είναι χρονιά καταλύτης για την περαιτέρω βελτίωση της οικονομίας μας, καθώς  ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να φτάσει το 2,9%, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σε εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης “Επενδύοντας στην Ελλάδα – Investing in Greece – Οι πρωταγωνιστές της νέας Ελλάδας”. 

 

Στην έκδοση παρουσιάζονται αναλυτικά 118 επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα, ενώ καταγράφονται και παρουσιάζονται τα επενδυτικά σχέδια,στρατηγική και οι προοπτικές 120 επιχειρήσεων, ελληνικών και πολυεθνικών, που έχουν δηλώσει επίσημα τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία.

 

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε στην ομιλία του: “Εμείς με το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν υποσχόμαστε διορισμούς και επαναπροσλήψεις επιόρκων στο Δημόσιο, όπως ονειρεύονται μερικοί. Εμείς επιδιώκουμε το πλεόνασμα να γίνει το εφαλτήριο ανάπτυξης και μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας. Και προφανώς, αυτό δεν γίνεται χωρίς να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Είναι αυτονόητο, όμως τώρα παύει στη χώρα μας να είναι “ποινικοποιημένη” η επένδυση που στηρίζεται στην ποιότητα και στην ανταγωνιστικότητα και όχι στον κρατισμό. Ειδικά για τις ελληνικές επιχειρήσεις..”..

 

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.