Quantcast
Μιχαηλίδου: "Έρχονται" αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - Τι προβλέπεται για το επίδομα γέννας - BINTEO - enikonomia.gr
share

Μιχαηλίδου: “Έρχονται” αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Τι προβλέπεται για το επίδομα γέννας – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Στα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

«Κανένα επίδομα δεν καταργείται. Κάνουμε ενδελεχή χαρτογράφηση των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων με σκοπό την ενίσχυση της οικογένειας και της καταπράυνσης του δημογραφικού προβλήματος» διαβεβαίωσε η υπουργός και σημείωσε ότι στόχος των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι και η ενίσχυση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Τα μέτρα για την οικογένεια:

  • Οριζόντιο επίδομα γέννας 2000 ευρώ σε κάθε οικογένεια, από την 1η Ιανουαρίου 2020

«Αυτά τα χρήματα δεν θεωρούμε ότι είναι ικανή συνθήκη για να αυξηθούν οι γέννες. Είναι μικρή, ουσιαστική βοήθεια για τους έξι πρώτους μήνες της ζωής του βρέφους» τόνισε η υπουργός.

Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, για αρχή δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά για να ενισχυθεί η αίσθηση δικαίου, μελετάται να μην δίνονται τα 2000 ευρώ σε οικογένειες με πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα. «Το 90% των συμπολιτών μας θα το λάβει» σημείωσε.

  • Αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί

  • Μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά είδη

  • Vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης

Προνοιακά κοινωνικά επιδόματα

Αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει ενίσχυση του προϋπολογισμού για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και καλύτερη στοχοθέτηση – κατανομή των επιδομάτων.

Αλλαγές και στις υιοθεσίες

Σχετικά με το ζήτημα των υιοθεσιών η κα Μιχαηλίδου τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τους γονείς που θέλουν να προχωρήσουν σε μια υιοθεσία.

«Προσωπικά θα ήθελα να πάρω ουσιαστική ευθύνη. Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα που είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ρυθμιστική πλευρά είναι στη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζονται όμως κι άλλες κινήσεις» δήλωσε προαναγγέλλοντας αλλαγές στον τρόπο των υιοθεσιών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.