Quantcast
Μιχαηλίδου: Λάθος η διατύπωσή μου για απολύσεις ανεμβολίαστων στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων - enikonomia.gr
share

Μιχαηλίδου: Λάθος η διατύπωσή μου για απολύσεις ανεμβολίαστων στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

δημοσιεύτηκε:

Για “λάθος διατύπωση” έκανε λόγο η Δόμνα Μιχαηλίδου για τα  περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπως είπε το πρωί στο OPEN.
Όπως είπε η υφυπουργός Εργασίας και
Κοινωνικών Υποθέσεων, «η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα
συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις
ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση
του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία
με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση».
Τι δήλωσε η Μιχαηλίδου 
Η κα Μιχαηλίδου είχε δηλώσει ότι “Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 Αυγούστου δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στην δομή του, τότε δεν μπορεί πλέον να προσέρχεται ο εργαζόμενος στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Έχει ευθύνη δηλαδή μετά τις 16 Αυγούστου, ο εργοδότης να μην επιτρέπει στον εργαζόμενο να δουλεύει και να εισέρχεται στη δομή του. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν πρέπει να παρέχει υπηρεσίες στη δομή και ο εργοδότης δεν υποχρεούται να καταβάλλει τον μισθό του”.
Και πρόσθεσε ότι ο εργοδότης, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, μπορεί να προσλάβει κάποιον άλλον στη θέση αυτού του ανθρώπου που έχει βγει με άδεια άνευ αποδοχών επειδή είναι ανεμβολίαστος.
Και συνέχισε λέγοντας ότι, στον δημόσιο τομέα, μέσα σε λιγότερο από 1μήνα θα προσλαμβάνουμε με fast track διαδικασίες καινούργιο κόσμο. ” Οι ιδιώτες θα μπορούν να προσλάβουν νέους εργαζομένους .Και αυτό που συζητούμε και σχεδιάζουμε τώρα είναι να μπορούν δώσουν οι εργοδότες μια περίοδο προσαρμογής, ή μια περίοδο απόφασης στον εργαζόμενο που δεν έχει εμβολιαστεί, να δει εάν θα εμβολιαστεί ή όχι”.
Μεταξύ άλλων μίλησε και για την άδεια άνευ αποδοχών των ανεμβολίαστων εργαζομένων. ” Αυτό που σχεδιάζουμε τώρα είναι αυτή η άδεια άνευ αποδοχών να έχει ένα ταβάνι” για παράδειγμα ενός μήνα.
Ο εργοδότης μπορεί να πει μετά από 1 μήνα ” ο εργαζόμενος που είναι στη δομή μου και δεν έχει κάνει το εμβόλιο δεν μπορεί να προστατέψει τους ωφελούμενούς μου, oπότε μετά από αυτόν τον 1 μήνα μπορεί να απολυθεί αυτός ο άνθρωπος” , πρόσθεσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.