Quantcast
Μίνα Γκάγκα: Συνδέεται η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών; - enikonomia.gr
share

Μίνα Γκάγκα: Συνδέεται η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών;

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού συνδέεται με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία ρωτήθηκε μεταξύ άλλων από δημοσιογράφο της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ1 “Με νέα ματιά” η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Mίνα Γκάγκα.

“Το πρώτο και σοβαρότερο επιχείρημα είναι ο υγειονομικός, ο γιατρός, ο νοσηλευτής πρέπει να ασκεί την ιατρική με βάση τα τεκμήρια, όπως γίνεται η ιατρική σήμερα. Τα τεκμήρια δείχνουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Άρα κάποιος που εξασκεί την ιατρική πρέπει να βλέπει τα τεκμήρια. Το ένα είναι αυτό. Δηλαδή πώς κάνει κάποιος ιατρική εάν δεν ακούει αυτά που δείχνουν οι μελέτες και η επιστήμη. Ένα σημαντικό κριτήριο είναι αυτό”, απάντησε η κυρία Γκάγκα.

“Και το δεύτερο είναι οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο τον επηρεάζουν, επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Και είναι ένας “φάρος” για το πώς πρέπει να πορευτούμε. Άρα είναι σημαντικό. Εννοείται ότι δεν θα κάνουμε εμβόλιο σε κανέναν χωρίς να το θέλει. Αλλα΄ από την άλλη μεριά ζούμε με κάποιους κανόνες”, πρόσθεσε και τόνισε ότι η κυβερνητική γραμμή είναι να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ. Με βάση όλα τα επιχειρήματα που έχουν ακουστεί αυτό συζητείται από την κυβέρνηση, σημείωσε και ανέφερε ότι οι περισσότεροι γιατροί θεωρούν λάθος να επιστρέψουν στον χώρο υγείας οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι.

Μάσκες στους εσωτερικούς χώρους: Πότε θα τις πετάξουμε


Στην ερώτηση πότε θα πετάξουν τις μάσκες οι πολίτες είπε “Θα ήθελα πάρα πολύ να να σας πω ότι θα πετάξουμε τη μάσκα αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί. Bλέπουμε όλοι καθημερινά ότι τα κρούσματα είναι αρκετά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι λίγο περισσότερες αλλά διαχειρίσιμες”.

“Αυτή τη στιγμή, τα δεδομένα δεν μας λένε ‘χαλαρώνουμε’ .Ελπίζουμε όλοι μέχρι τις επόμενες εβδομάδες να δούμε καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ότι πετάμε τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους”, επανέλαβε.

Ωστόσο την ίδια στιγμή τόνισε: “Tα ευχάριστα νέα είναι ότι ο καιρός έχει βελτιωθεί πολύ και άρα μπορούμε να είμαστε έξω. Και έξω εκεί που δεν υπάρχει συγχρωτισμός δεν φοράμε μάσκα είναι πολύ ευχάριστο αυτό”.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πότε θα καταργηθεί


Όσον αφορά στο εάν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ότι “αυτή τη στιγμή αυτό το έχουμε. Τα μέτρα τα τηρούμε μέχρι τα δεδομένα τα επιδημιολογικά να μπορούν να μας δείξουν ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε”.

“Ελπίζω τα πράγματα να πάνε γρήγορα καλά αλλά δεν αυτή την στιγμή η ώρα να γίνει αυτό , αυτό λέω .Όλοι πρέπει να έχουμε αισιοδοξία “, πρόσθεσε.

“Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τώρα για να έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο που χρειαζόμαστε όλοι”, ανέφερε μεταξύ άλλων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.