Quantcast
Μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Αύριο η παρουσίαση στο υπουργικό συμβούλιο- Ποιες αλλαγές θα περιλαμβάνει για την απονομή των επικουρικών συντάξεων - enikonomia.gr
share

Μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Αύριο η παρουσίαση στο υπουργικό συμβούλιο- Ποιες αλλαγές θα περιλαμβάνει για την απονομή των επικουρικών συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο μίνι – ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αυτόματη απονομή χιλιάδων  επικουρικών συντάξεων. Υπάρχει πρόβλημα στην απονομή των επικουρικών συντάξεων είπε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Τα εφάπαξ σχεδόν όλα έχουν εξοφληθεί .Τα επικουρικά έχουν πρόβλημα .Στο νομοσχέδιο που θα παρουσιάσουμε αύριο στο υπουργικό συμβούλιο . ..έχουμε ετοιμάσει με τον κ Τσακλόγλου κάποιες διατάξεις που θα μας επιτρέπουν με την ψήφιση του νόμου -να δώσουμε κατ’  απονομήν αυτόματα χιλιάδες επικουρικές συντάξεις. Πάμε σε καινούργιο νόμο τώρα ..σε  ένα μικρό ασφαλιστικό. Εάν προλάβουμε θα το κάνουμε μέσα στον Νοέμβριο .Μέχρι τέλος του χρόνου περίπου-  ίσως και πάνω από τις μισές επικουρικές συντάξεις θα έχουν εξοφληθεί» σημείωσε. 

Για τις κύριες εκκρεμείς συντάξεις

Επιπλέον μίλησε και για τις κύριες εκκρεμείς συντάξεις. «Αυτή τη στιγμή στις κύριες συντάξεις είναι 32 χιλιάδες  οι εκκρεμείς. Όταν λέμε εκκρεμείς εννοούμε συντάξεις που έχουν ξεπεράσει τις 90 ημέρες. Οι συντάξεις που έχουν ξεπεράσει τις 90 ημέρες  να αποδοθούν είναι  32 χιλιάδες. Ο σκοπός μας είναι να είμαστε μέχρι τέλος του χρόνου στις 25 χιλιάδες. Κάθε μήνα μειώνουμε κατά λίγο»

Τέλος ρωτήθηκε εάν κάποιος καταθέσει μόνος του τα χαρτιά του για σύνταξη πότε θα βγει αυτή . « Εξαρτάται την περίπτωση. Εάν έχει ένα ταμείο τότε η σύνταξη θα βγει εντός 30 ημερών» απάντησε και επανέλαβε πως  «οι εύκολες συντάξεις απονέμονται εντός 30 ημερών. Η καθυστέρηση των συντάξεων αρχίζει όταν ο ασφαλισμένος έχει παράλληλα ταμεία » και ανέφερε ένα σχετικό παράδειγμα: «Εάν πάλι κάποιος έχει παράλληλο ταμείο, το ΄80, το ΄90, ο υπάλληλος που θα σου βγάλει τη σύνταξη θα πρέπει να πάει σε μία αποθήκη, που δεν είναι μία στην Ελλάδα, είναι διάφορες, να βρει τα έγχαρτα των ενσήμων, να τα αθροίσει με το κομπιουτεράκι, να υπολογίσει το ποσοστό αναπλήρωσης από τα ένσημα του΄80, του ΄90, των αρχών του 2000, γιατί τα αρχεία είναι ηλεκτρονικά από το 2013 και μετά από τον Βρούτση, πιο πριν είναι όλα έγχαρτα. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουμε, είναι δύσκολο» είπε.

«Φτιάξαμε κέντρο ανακεφαλαίωσης στη Θεσσαλονίκη , όπου ήδη σε λιγότερο από 10 μέρες έχουμε καθαρίσει επιπλέον 400 συντάξεις και επιταχύνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και την απόδοση των συντάξεων στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν αφήνουμε κανέναν. Είχα πάει στην Κρήτη το καλοκαίρι και ήδη έχει αρχίσει και προχωράει το σύστημα » συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.