Quantcast
Μητσοτάκης από Ινδία: Η Ελλάδα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης από Ινδία: Η Ελλάδα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ελλάδα παλαιότερων ετών δεν υπάρχει, «είμαστε στα πρωτοσέλιδα για τους σωστούς λόγους». Το 2019 δεσμευτήκαμε να βάλουμε τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και τα καταφέραμε. Τηρούμε σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα κοινά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία, τα οποία «θέλουμε να ενισχύσουμε».

«Αυτό που τονίσαμε με τον πρωθυπουργό Μόντι είναι ότι πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις πολύ σύντομα αναφορικά το ζήτημα της μετανάστευσης και κινητικότητας, όπου περισσότεροι εργαζόμενοι Ινδοί θα μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα και βεβαίως μέρος του δυναμικού αυτού θα πρέπει να αναπτύξει περαιτέρω δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορέσουν να μας βοηθήσουν σε τομείς όπως η κατασκευή, ο αγροτικός τομέας και η φιλοξενία».

«Η διάδραση μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εργασίας έχει ιδιαίτερη σημασία και βεβαίως δεν ανέφερα αυτό που θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία ακόμη που πρέπει να εκμεταλλευτούμε Ο τουρισμός και η φιλοξενία. Και πάλι λοιπόν, πρόκειται για μια επένδυση η οποία μπορεί να λειτουργήσει εκατέρωθεν», υπογράμμισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Για την μεταξύ Νέου Δελχίου, Βομβάης και Ελλάδας

Ανέφερε ακόμη ότι «μπορούμε να έχουμε και μια απευθείας πτήση μεταξύ Νέου Δελχίου, Βομβάης και Ελλάδας».

«Η Ελλάδα ως χώρα προσφέρει πολύ καλή, μακροπρόθεσμη οικονομική δυνατότητα ως μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε βαθύτατη πολιτική σταθερότητα, έχουμε ξεφύγει από την κατηγορία εκείνη των χωρών που πλήττονταν από τον λαϊκισμό και βεβαίως δεν θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω σε αυτά τα χρόνια».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «έχουμε μια ευθυγράμμιση φιλοσοφιών μεταξύ των κυβερνήσεων μας».

«Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται να είναι η έναρξη μιας πολύ γόνιμης συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι για εκείνες τις ειδικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, θα βρείτε πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Και βεβαίως το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν μπει στην ινδική οικονομία»

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για αίτημά του στον κ. Φραγκογιάννη, υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, ώστε να «δημιουργηθεί ένα ινδο – ελληνικό επιχειρηματικό συνέδριο, το οποίο θα μπορέσει να μοχλεύσει ακριβώς αυτή την εταιρική σχέση στο πλήρες της περιεχόμενο».

«Ελάτε στην Ελλάδα για να εκτιμήσετε από πρώτο χέρι τον δυναμισμό μιας χώρας η οποία ανθίζει και κινείται προς την ίδια κατεύθυνση που πιστεύω ότι κινείται και η δική σας Ινδία. Σας ευχαριστώ και πάλι που βρίσκεστε εδώ» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.