Quantcast
Μητσοτάκης: «Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα - Έχουμε ένα δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε» - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: «Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα – Έχουμε ένα δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε»

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα δοθεί έκτακτο Δώρο Πάσχα στους ευάλωτους ρωτήθηκε εν νέου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «έχουμε ένα δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε. Αν μπορεί να κάνουμε κάτι για τους ευάλωτους, θα το κάνουμε απολογιστικά στο τέλος του χρόνου. Θα ήταν πολύ εύκολο να πω ότι εκλογές έρχονται, να δώσουμε κάτι. Όμως δεν θα το κάνω».

Επίσης μίλησε για το θέμα των μισθών. «Η κυβέρνηση απαντάει με αυξήσεις μισθών. Ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 το 2027. Θα τον πετύχουμε τον στόχο. Ήδη από το 2019 οι μισθοί έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω από 20%. Πέφτει η ανεργία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσεγγίσουν εργαζόμενους»  τόνισε και είπε πως  « υπήρχε λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές. Διότι αυξήθηκαν οι συντελεστές του κόστους. Δεν υπάρχει όμως λόγος να υπάρχουν όταν οι συντελεστές κόστους πέφτουν».
«Αυξήσαμε και το επίδομα γέννας» υποστήριξε.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου και θα τεθεί από 1η Απρίλιου θα είναι πάνω από 800 ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός. Σχετικά με τα υψηλά ενοίκια υποστήριξε ότι τα ενοίκια αυξήθηκαν διότι η οικονομία πάει καλύτερα και η ζήτηση για σπίτια είναι μεγαλύτερη από τη προσφορά. Για το λόγο αυτό κάναμε προγράμματα όπως το «Σπίτι μου», τα προγράμματα « Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» ενώ παράλληλα προχωράμε και σε πρόσθετα προγράμματα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.