Quantcast
Μητσοτάκης: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία του προϋπολογισμού, αλλά δεν θα μπορούσα να πω τίποτα περισσότερο για παροχές τώρα - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία του προϋπολογισμού, αλλά δεν θα μπορούσα να πω τίποτα περισσότερο για παροχές τώρα

δημοσιεύτηκε:

Αναλυτικά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα επιδόματα και κυρίως στο επίδομα για την γέννα, μιλώντας στο Star. Υπενθύμισε ότι πριν από λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση εξήγγειλε έκτακτη αύξηση του εν λόγω επιδόματος, αναδρομικά για όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1/1/2023.

«Το γνωρίζουν δηλαδή οι γονείς που γέννησαν παιδιά ότι θα πάρουν και ένα πρόσθετο βοήθημα, πέραν των 2.000 ευρώ που ήδη έχουν πάρει. Και φυσικά αυτοί που θα γεννήσουν παιδί το 2024 θα δουν αυξημένη αυτή την ενίσχυση, το επίδομα το οποίο δώσαμε. Δώσαμε έκτακτες αυξήσεις στους γιατρούς για τις υπερωρίες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί σε ετήσια βάση ένας γιατρός να κερδίσει μέχρι και 2.000 ευρώ παραπάνω το χρόνο. Όλα αυτά είναι από το, θα έλεγα, πλεόνασμα του Προϋπολογισμού», σημείωσε και τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόσθετη εξαγγελία.
«Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου στον δεύτερο μήνα του έτους να μπορώ να προεξοφλήσω ποια θα είναι η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Τα στοιχεία μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να σας πω τίποτα περισσότερο από αυτά που λέω», πρόσθεσε.

Για το στεγαστικό ο πρωθυπουργός δήλωσε πως τα ενοίκια είναι μεγάλο πρόβλημα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» και σε σειρά από προγράμματα τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί και δίνουν την δυνατότητα ανακαίνισης κλειστών διαμερισμάτων, ώστε αυτά να διατεθούν στην αγορά τα οποία, είπε, εκτιμάται ότι είναι πάνω από 700.000.

«Και ξέρετε, ο ιδιοκτήτης αυτή τη στιγμή έχει ένα κλειστό διαμέρισμα. Πριν από δύο-τρία χρόνια έλεγε «πού να βάλω λεφτά τώρα να το φτιάξω αυτό το διαμέρισμα αφού και να το νοίκιαζα χαμηλό ενοίκιο θα έπαιρνα».

Τώρα, τα ενοίκια έχουν ανέβει. ‘Αρα, περισσότερο έσοδο για τον ιδιοκτήτη με μια πρόσθετη βοήθεια από το κράτος. Αρχίζει να έχει νόημα αυτό το κλειστό διαμέρισμα να το επισκευάσει κανείς, να το αναβαθμίσει ενεργειακά», συνέχισε.

Είπε, επιπλέον, ότι ο ΟΠΕΚΑ διαθέτει σημαντική στεγαστική στήριξη σε πολλές οικογένειες, ενώ η κυβέρνηση αύξησε και το επίδομα ενοικίου για τους φοιτητές.

«Αλλά θα κάνουμε και άλλα πράγματα. Θα ανέβουν τα όρια της Golden Visa πια στις 800.000 ευρώ για όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και για τα νησιά και λογικά θα πάει στις 400.000 ευρώ για την υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε οι επενδύσεις που γίνονται στην Golden Visa να είναι για πολύ ακριβότερα ακίνητα τα οποία δεν ανταγωνίζονται το μέσο διαμέρισμα ή σπίτι το οποίο θα νοικιάσει μια ελληνική οικογένεια», συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.