Quantcast
Mητσοτάκης: Έρχεται επιδότηση ρεύματος και τους 2 επόμενους μήνες - enikonomia.gr
share

Mητσοτάκης: Έρχεται επιδότηση ρεύματος και τους 2 επόμενους μήνες

δημοσιεύτηκε:

Τον λόγο για το οποίο ανακοινώνεται η επιδότηση ρεύματος ηλεκτρικής ενέργειας ανά μήνα εξήγησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ .

Όπως είπε κ. Μητσοτάκης” πηγαίνουμε μήνα μήνα για την επιδότηση ρεύματος γατί πρέπει κάθε μήνα…. είναι τεχνικό το ζήτημα να βλέπουμε ποιες είναι οι οριακές τιμές του συστήματος το μήνα έτσι ώστε η επιδότηση μας να είναι στοχευμένη”, και γνωστοποίησε ότι ” και τον Μάρτιο θα υπάρξει στήριξη και τον Απρίλιο θα υπάρξει στήριξη. Και ελπίζουμε ότι από την άνοιξη θα υπάρξει μια σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας “.

” Κατά συνέπεια η κυβέρνηση αυτή έσκυψε στο πρόβλημα, στήριξε το διαθέσιμο εισόδημα, ενώ ταυτόχρονα στήριξε και τα νοικοκυριά εκεί που πονάνε περισσότερο. Και πονάνε περισσότερο στους λογαριασμούς του ρεύματος, στο φυσικό αέριο”, συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: Δεν θα μείνουν για πάντα παγωμένες οι συντάξεις

Στην ερώτηση εάν θα εφαρμοστεί κάποιος μηχανισμός στήριξης για τους συνταξιούχους που ζουν με 500 ευρώ είπε ότι” δεν μένουν
για πάντα παγωμένες οι συντάξεις. Είναι δεδομένο αυτό όμως”.

” Δεν είμαστε εκεί ακόμα και δεν θέλω να πω κάτι. Πέραν ότι θέλω να υπενθυμίσω ότι η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους υπήρχε και τον περασμένο Δεκέμβριο .Άρα όταν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την εξαίρεση από τον κανόνα…( επαναλαμβάνω ότι ο κανόνας είναι μόνιμα μέτρα) , δεν είναι έκτακτα μέτρα, αυτός είναι ο κανόνας , το μάτι μας το βλέμμα μας , η καρδιά μας είναι στραμμένη σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη”, πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.