Quantcast
Μητσοτάκης: Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται

δημοσιεύτηκε:

Τη διαβεβαίωση ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί όσο χρόνο χρειάζεται αλλά και ότι θα υπάρξει και νέο πρόγραμμα “Γέφυρα” έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε πως “δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την εκταμίευση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουμε από τα καλύτερα σχέδια μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ” και επεσήμανε ότι “ξέρω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία και ξέρω πόσο τεράστια προσπάθεια έχουν καταβάλει οι επιχειρηματίες να προσαρμοστούν σε μία πρωτοφανή κρίση, κάτι που δεν το φανταζόμασταν, που κανείς δεν περίμενε να δει στη ζωή του”.
Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι “το κράτος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους… Και ο επιχειρηματικός κόσμος και οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και με διάρκεια” προσθέτοντας ότι “δεν ξόδεψε η κυβέρνηση, όπως κάποιοι μας ζητούσαν, όλα τα λεφτά εξ αρχής, για να μπορεί να έχει δυνατότητες να στηρίζει την οικονομία μέχρις ότου τελειώσουμε με αυτήν την περιπέτεια… Έχουμε δώσει πολλά χρήματα για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία. Παράδειγμα η επιστρεπτέα προκαταβολή, το πιο επιτυχημένο μέτρο χρηματοδότησης ειδικά Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Σας λέω πως θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή όσο χρειάζεται για να στηρίξουμε επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη που θα δουν μεγάλη πτώση του τζίρου”.
Αναφερόμενος στο click away που λειτούργησε την περίοδο των εορτών και κινήθηκε η αγορά. τόνισε πως: “Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που ήμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτήν τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα” σημειώνοντας παράλληλα πως “με δική μου απόφαση έκλεισα τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου την οικονομική δραστηριότητα, προκειμένου να προλάβω ραγδαία αύξηση κρουσμάτων”.
Ακολούθως ανέφερε ότι “θα υπάρξει νέο πρόγραμμα Γέφυρα που θα επιτρέψει στους ενήμερους δανειολήπτες να χρηματοδοτήσουν μεγάλο μέρος των δανείων τους” τονίζοντας πως “θέλουμε να βοηθήσουμε το εμπόριο να ξεμπλοκάρει”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.