Quantcast
Μητσοτάκης: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ευκαιρία για να επεκταθεί η τουριστική σεζόν - Τι είπε για την επενδυτική βαθμίδα - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ευκαιρία για να επεκταθεί η τουριστική σεζόν – Τι είπε για την επενδυτική βαθμίδα

δημοσιεύτηκε:

Tην εκτίμηση πως η Κλιματική Αλλαγή θα συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. «Η κλιματική αλλαγή οπωσδήποτε αποτελεί μια ευκαιρία για να μπορέσουμε να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Θέλουμε να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν και το θέμα αυτό ήταν πάντα υψηλά στην ατζέντα μας» συμπλήρωσε. Εκτίμησε δε πως οι περισσότεροι τουρίστες δεν έρχονται στην Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο όχι επειδή είναι δύο μήνες καυτοί αλλά επειδή υπάρχει πολύ συνωστισμός. Αλλά υπάρχει κόσμος που εξακολουθεί να επισκέπτεται την Ελλάδα και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σημείωσε.  «Νομίζω θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι οι σκανδιναβικές  και οι βόρειες παραλίες να συναγωνιστούν τις ελληνικές παραλίες» είπε μεταξύ άλλων. 

Για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Επίσης ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να αυξηθεί η διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα μας προκειμένου να μειωθεί το κόστος ενέργειας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα, συμπλήρωσε. «Έχουμε  ηλιακή ενέργεια και περιμένουμε  να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα βραχυπρόθεσμα » τόνισε. 

Και εκτίμησε πως το φυσικό αέριο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως «καύσιμο μετάβασης». « Η Ελλάδα παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο ως σημείο εισόδου φυσικού αερίου στην Ανατολική Ευρώπη. Και μάλιστα δίνει  η Ελλάδα φυσικό αέριο  στην Ουκρανία και ο  ρόλος της  Ελλάδας θα ενισχυθεί περαιτέρω ύστερα από αυτό » σημείωσε.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Τέλος είπε ότι «η ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και περιμένουμε πως ο ρυθμός ανάπτυξης της θα ξεπεράσει την  Ευρωζώνη. Αυτό είναι επιτυχία εάν ληφθούν υπόψη τα όσα έχουν συμβεί τις  τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα».  «Η χώρα κατέκτησε επενδυτική βαθμίδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Η Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα από τις υπόλοιπες  χώρες της Ευρωζώνης. Θεωρώ ότι θα διατηρήσουμε αυτήν την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.