Quantcast
Μητσοτάκης: Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν - Δεν είμαι Πρωθυπουργός των μνημονίων - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν – Δεν είμαι Πρωθυπουργός των μνημονίων

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα υπάρξουν μνημόνια επί Μητσοτάκη ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός από δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ. ” Άλλοι ήταν οι πρωθυπουργοί των Μνημονίων. Εγώ δεν είμαι Πρωθυπουργός των Μνημονίων “, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι έχει απόλυτη αίσθηση των δυσκολίων της ελληνικής κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα όμως έχει μια υποχρέωση να βάλει οριστικούς τίτλους:

“Τέλος στην περιπέτεια την οποία πέρασε η χώρα την τελευταία δεκαετία. Θέλω να βγούμε από την ενισχυμένη εποπτεία εντός του έτους . Θέλω από τους πρώτους μήνες του 2023 να έχουμε επανέλθει στην επενδυτική βαθμίδα… ξεκλειδώνει δισεκατομμύρια πόρων τα οποία μπορούν να επενδυθούν μέσα στην Ελλάδα. Και ναι η κυβέρνηση αυτή έχει πάρει την απόφαση να ξεπληρώσει πρόωρα τα δάνεια ΔΝΤ τα οποία θα τελειώσουν εντός του έτους”.

Θα δοθεί έκτακτο βοήθημα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη;

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση θα δώσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 μια παροχή στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

“Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας έχουν εμπιστοσύνη να υλοποιήσουμε μια πολιτική με κοινωνικά χαρακτηριστικά. Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι το μέλημα μας είναι να είμαστε πιο κοντά στους πιο αδύναμους”, απάντησε .
“Δεν θέλω να καλλιεργηθεί στην ελληνική κοινωνία μια εικόνα εύκολων και ανέξοδων παροχών. Δυστυχώς μόνο τέτοια ακούω από την αντιπολίτευση .Αυτά ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως το δε΄ντρο της ανάπτυξης το οποίο εφόσον το ποτίσουμε θα δώσει καρπούς για όλους και για όλους τους Έλληνες. Το σύνθημα μου είναι ανάπτυξη για όλους. Ανάπτυξη για όλους σημαίνει ότι έχουν όλοι μέρισμα ανάπτυξης και ότι σταδιακά μειώνουμε και τις κοινωνικές ανισότητες. Αυτό προτάσσει ο κοινωνικός χαρακτήρας της μεγάλης παράταξης που έχω την τιμή να ηγούμαι”, ανέφερε μεταξύ άλλων .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.