Quantcast
Μητσοτάκης: Όσοι εφαρμόσουν ηλεκτρονική τιμολόγηση θα έχουν ταχύτερη επιστροφή φόρων και παραγραφή ανοιχτών υποθέσεων σε 3 χρόνια - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Όσοι εφαρμόσουν ηλεκτρονική τιμολόγηση θα έχουν ταχύτερη επιστροφή φόρων και παραγραφή ανοιχτών υποθέσεων σε 3 χρόνια

δημοσιεύτηκε:

«Από τους πρώτους μήνες του 2024 -όπως έχουμε δεσμευθεί -όλες οι ταμειακές μηχανές  θα συνδεθούν με POS τα οποία θα πρέπει να λειτουργήσουν υποχρεωτικά σε ολόκληρη την λιανική», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή.

«Αυτό σημαίνει ότι τελειώνουν οι επιχειρήσεις 2 ταχυτήτων. Τελειώνουν ή περιορίζονται θα έλεγα. Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να μιλάω για πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά μόνο για περιορισμό της. Έτσι περιορίζονται οι πελάτες δύο δυνατοτήτων. Δυσκολεύει το ψευδεπίγραφο δίλημμα με ή χωρίς απόδειξη το οποίο τελικά επιβαρύνει όλους. Αρκεί να σκεφτούμε ότι κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι στην πατρίδα μας δεν αποδίδεται ΦΠΑ που θα ξεπερνάει τα 4,5 δισ ευρώ .Είναι ένα βαρύ κόστος το οποίο  επωμίζεται ο ολόκληρη η κοινωνία» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε λέγοντας πως «οι εισπράξεις και οι δαπάνες επιχειρήσεων θα αναρτώνται στην πλατφόρμα mydata.Είναι μια πάρα πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Και με αυτή την διαδικασία εκείνοι που θα επιμένουν να φουσκώνουν τις υποχρεώσεις τους θα διαπιστώνουν ότι αυτές δεν θα εκπίπτουν με  την ίδια ευκολία, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Και ανάλογο καμπανάκι θα χτυπά στις αρχές  όταν θα εντοπίζεται ανά αντιστοιχία μεταξύ αγορών -πωλήσεων και αποθεμάτων» .

Για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

Επίσης μίλησε και για την ηλεκτρονική τιμολόγηση. «Από την άλλη πλευρά θέλουμε να ενθαρρύνουμε τη στροφή προς τη φορολογική συνέπεια. Όσοι εφαρμόσουν έγκαιρα την ηλεκτρονική τιμολόγηση θα έχουν ταχύτερη επιστροφή φόρων και παραγραφή των ανοιχτών υποθέσεων σε 3 χρόνια. Ενώ θέλουμε να διευκολύνουμε και τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν το λογισμικό πεδίο το οποίο  απαιτείται  υπερ αποζώσης έως και 200% για εξοπλισμό. Προσφέρεται  κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες και αυτές πρέπει να βοηθηθούν προκειμένου να κάνουν αυτό το αναγκαίο βήμα ψηφιακού εκσυγχρονισμού» είπε .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.