Quantcast
Μητσοτάκης σε αγρότες: "Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις" - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης σε αγρότες: “Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις”

δημοσιεύτηκε:

“Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις ” είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων των αγροτών, επισήμανε τα εξής: «Θέλω να τονίσω εξ αρχής ότι είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις και ότι προσεγγίζουμε και εμείς αυτή τη συνάντηση με κλίμα καλής διάθεσης, όπως νομίζω ότι έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα. Και πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψιν τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς αλλά θα συνυπολογίζει και το γεγονός ότι αφενός τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι δεδομένα και περιορισμένα και ότι βέβαια, αν δείτε και εσείς τα πράγματα από τη δική μας πλευρά θα αντιληφθείτε κάτι το οποίο πιστεύω ότι το γνωρίζετε γιατί είστε μέσα στην κοινωνία, ότι πολλοί κλάδοι, πολλές κοινωνικές ομάδες πάντα από την κυβέρνηση έχουν αιτήματα και προσδοκίες. Και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να βλέπει το όλον και να λαμβάνει υπόψιν και τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

Στη 1μμ ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχει θετική έκβαση η συζήτηση με τους αγρότες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους».  είπε νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης  αναφερόμενος στη σημερινή  συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό.  στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μαρινάκης για τη σημερινή  συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για  το ζήτημα της προκαταβολής που πρόκειται να δοθεί «εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιήσουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα και επαναλαμβάνω ότι έχουμε συγκεκριμένα δημοσιονομικά περιθώρια. Αντιλαμβανόμαστε, ειδικά σε κάποιες επιμέρους αιτιάσεις τους, ότι υπάρχει μια δυσκολία ως προς το αυξημένο κόστος παραγωγής. Είναι σημαντικό λοιπόν να ακούσουμε αυτά τα οποία είπε ο πρωθυπουργός. Πράγματι όμως και στην κατεύθυνση του κόστους παραγωγής, που αφορά δηλαδή το πετρέλαιο και το ρεύμα, αλλά και στην κατεύθυνση των θεσμικών ζητημάτων όπως είναι η ΚΑΠ, όπου εκεί η χώρα μας έχει μια πολύ σημαντική επιτυχία  »

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.