Quantcast
Μητσοτάκης στην Ινδια: «Είμαστε ένα καλά εδραιωμένο κέντρο logistics και μια διεθνής πύλη» - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης στην Ινδια: «Είμαστε ένα καλά εδραιωμένο κέντρο logistics και μια διεθνής πύλη»

δημοσιεύτηκε:

«Είμαστε ήδη ένα καλά εδραιωμένο κέντρο logistics και μια διεθνής πύλη, αλλά θέλουμε να αυξήσουμε τη συνδεσιμότητα και να ενισχύσουμε περαιτέρω το εμπόριο. Ο Πειραιάς είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα λιμάνια στην Ευρώπη. Και άλλα λιμάνια μας βρίσκονται σε διαδικασία παραχώρησης», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue», στην Ινδία.

Επίσης και μεταξύ πολλών άλλων ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «οι Έλληνες πλοιοκτήτες -κάτι που είναι καίριας σημασίας και για την Ινδία- ελέγχουν τον μεγαλύτερο στόλο εμπορικών πλοίων στον κόσμο. Και, πέρα από τη μεταφορά αγαθών, επιδιώκουμε νέους «διαδρόμους» όσον αφορά τα δεδομένα και την ενέργεια. Η εμφάνιση εγχειρημάτων που αλλάζουν τα δεδομένα, όπως το «IMEC», ο Διάδρομος Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης, υπόσχεται πολλά για τη ραγδαία ενίσχυση της συνδεσιμότητας μεταξύ της Ινδίας, των αναπτυσσόμενων οικονομιών της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Κοιτάζοντας τον χάρτη, θα δει κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο αυτού του νέου διαδρόμου. Και στους φίλους μας στην Ινδία λέω: είμαστε το φυσικό σας κατώφλι προς την Ευρώπη και παραπέρα».

Τόσο η Ινδία όσο και η Ελλάδα επιδιώκουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία

Και πρόσθεσε: «τόσο η Ινδία όσο και η Ελλάδα επιδιώκουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία μέσω της καινοτομίας και των τολμηρών αλλαγών. Και οι δύο ενθαρρύναμε και «αγκαλιάσαμε» την ψηφιακή επανάσταση, αξιοποιήσαμε την τεχνολογία -το κάνατε αυτό εδώ στην Ινδία σε πρωτοφανή κλίμακα- για τον μετασχηματισμό της παροχής δημόσιων υπηρεσιών προς όφελος όλων των πολιτών.  Και οι δύο αποδείξαμε τη δύναμη των καινοτόμων και τολμηρών μεταρρυθμίσεων που φέρνουν ανάπτυξη, προσφέρουν ευκαιρίες, παρέχουν ευημερία και δημιουργούν τις υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας του μέλλοντος. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.