Quantcast
Μητσοτάκης: Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ

δημοσιεύτηκε:

Τρία είναι τα συμπεράσματα για τις εκκρεμείς συντάξεις, όπως επεσήμανε σε σχετική εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα συμπεράσματα που θέλω να κρατήσουμε από αυτή την παρουσίαση είναι τρία:

  • Συμπέρασμα πρώτο: Το δημόσιο, το κράτος μάλλον μπορεί να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για να μπορεί να υλοποιεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα  δημόσιες πολιτικές. Αυτό νομίζω το αποδείξαμε στην πράξη και μέσα από συνεργασία με πιστοποιημένους δικηγόρους για την έκδοση των συντάξεων αλλά και μέσα από την επιστράτευση δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα, εταιρειών συμβούλων, εταιρειών πληροφορικής που ούτως ή άλλως δουλεύουν με το δημόσιο έτσι ώστε να μπορέσουμε μέσα από αυτήν την δημιουργική ώσμωση να περάσουμε και στο δημόσιο βέλτιστες πρακτικές  λειτουργίας.
  • Συμπέρασμα δεύτερο: Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας.  Και εκεί νομίζω ότι η συνεισφορά του υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης  και του επιτελείου του Κυριάκου Πιερρακάκη υπήρξε απολύτως καθοριστική ότι δεν μπορούμε να μετρήσουμε, δεν μπορούμε να το αξιολογήσουμε.
  • Συμπέρασμα τρίτο: Μπορούμε να προχωράμε σε αλλαγές του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο σκληρός πυρήνας του κράτους δημιουργώντας πλαίσια κινήτρων και αντικινήτρων για να αλλάξουμε συμπεριφορές, για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα» είπε ο  κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «μπορούμε πλέον να δίνουμε κύριες συντάξεις μέσα σε δύο μήνες»

Για τις επικουρικές συντάξεις

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις επικουρικές συντάξεις. «Υπάρχουν πολλά ακόμα τα οποία πρέπει να γίνουν. Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν θα μας εγκαταλείψει σύντομα όπως ενδεχομένως να ήλπιζε ο ίδιος και η ομάδα του καθώς υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και στις επικουρικές συντάξεις και στις διεθνείς συντάξεις και στα εφάπαξ. Αλλά πρέπει να γίνει και πολλή δουλειά ακόμα για να βελτιώσουμε περισσότερο το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών από τον ΕΦΚΑ. Το 1555 είναι μια επανάσταση. Το ακούω από παντού. Και νομίζω ότι αυτή είναι μια πολιτική που δεν έχει κομματικό και ιδεολογικό χρώμα το γεγονός ότι μπορούν πια να παίρνουν οι συμπολίτες μας τηλέφωνο για σύνθετα ερωτήματα και να τους καλούν από τον ΕΚΦΑ πίσω μετά από κάποιες μέρες απάντηση. Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα για την ελληνική δημόσια διοίκηση» τόνισε.

Για τις αυξήσεις των συντάξεων

Τέλος γνωστοποίησε  ότι  από 1.1.2023 αναμένεται ουσιαστική αύξηση των συντάξεων που θα ξεπερνά το 7% και αυτό σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ των συνταξιούχων, οδηγεί στη στήριξη του εισοδήματος τους, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.