Quantcast
Μόνιμη μείωση Τιμής: Πόσα προϊόντα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή - enikonomia.gr
share

Μόνιμη μείωση Τιμής: Πόσα προϊόντα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή

δημοσιεύτηκε:

Στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» συμμετέχουν συνολικά  598 κωδικοί προϊόντων, όπως  προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης. Αυτό αφορά 30 κατηγορίες προϊόντων και συμμετέχουν περίπου 50 εταιρείες.

Ταυτόχρονα καταδεικνύεται ότι ο αρχικός στόχος του υπουργείου για 500 κωδικούς στα ράφια των σούπερ μάρκετ με μείωση κατά 5% ή και παραπάνω για τουλάχιστον έξι μήνες, ξεπεράστηκε πολύ σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία που σκοπό έχει τη στήριξη των νοικοκυριών που δοκιμάζονται από την εισαγόμενη κρίση πληθωρισμού και κυρίως των ευάλωτων, ενώ, στο πλαίσιο της δημιουργικής συνεργασίας με τις επιχειρήσεις του χώρου, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση της λίστας των σχετικών προϊόντων.

Η πρωτοβουλία

Υπενθυμίζεται πως έχει  έχει δημοσιευθεί υπουργική απόφαση για τη πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» με ειδική σήμανση.  Στη σχετική Υπουργική Απόφαση περιγράφεται η διαδικασία αποστολής των εγγράφων δεσμεύσεων από τις επιχειρήσεις παραγωγής ή χονδρικής εμπορίας καταναλωτικών προϊόντων στο Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και η ειδική σήμανση των προϊόντων που περιλαμβάνονται στην «Μόνιμη Μείωση Τιμής».

  • Οι επιχειρήσεις παραγωγής ή χονδρικής εμπορίας των συγκεκριμένων καταναλωτικών προϊόντων θα πρέπει να αποστείλουν έως τις 30 Νοεμβρίου 2023 την έγγραφη δέσμευση στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ως τιμή αναφοράς για τον υπολογισμό της μείωσης θα λαμβάνεται η τιμή ραφιού στις 19/9/23.
  • Ορίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να τοποθετήσουν στο ράφι με τα προϊόντα μειωμένης τιμής ειδικό σήμα που φέρει συγκεκριμένες επισημάνσεις και προδιαγραφές, όπως περιγράφονται στη νέα Υπουργική Απόφαση.
  • Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (Δ.Ι.Μ.Ε.Α.) είναι η αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδώς ότι προχώρησε σε μείωση τιμής.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.