Quantcast
Moody's: Αρνητικές για το ελληνικό αξιόχρεο οι πρόωρες εκλογές - enikonomia.gr
share

Moody’s: Αρνητικές για το ελληνικό αξιόχρεο οι πρόωρες εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Οι πρόωρες εκλογές θα είναι αρνητικό γεγονός για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας (credit negative), αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος Moody’s, ο οποίος θεωρεί δύσκολη τη συγκέντρωση ψήφων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με τον Moody΄s, οι πρόωρες εκλογές θα θέσουν σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση του προγράμματος με την τρόικα, που έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του επομένου έτους. 

Αν και η κυβέρνηση θα μπορούσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη (για  την προεδρική εκλογή) από ανεξάρτητους βουλευτές καθώς και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο, σημειώνει ο οίκος. 

Η έκβαση του προγράμματος της Ελλάδας, για το οποίο έχει δοθεί από την Ευρωζώνη δίμηνη έως το τέλος του Φεβρουαρίου για την ολοκλήρωσή του, θ είναι πολύ πιο αβέβαιη εάν προκληθούν πρόωρες εκλογές εκτιμά ο Moody’s, δεδομένης της ισχύος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και της αντίθεσής του σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας. 

«Οι πολιτικές εξελίξεις μειώνουν επίσης την εμπιστοσύνη των επενδυτών και αυξάνουν τους κινδύνους για τη ρευστότητα και την χρηματοδότηση της χώρας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των (εκτιμώμενων) ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών άνω των 20 δισ. ευρώ (11% του ΑΕΠ) το 2015», αναφέρει ο οίκος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.