Quantcast
Moody's: Credit positive η μείωση των «κόκκινων» δανείων για τις ελληνικές τράπεζες - enikonomia.gr
share

Moody’s: Credit positive η μείωση των «κόκκινων» δανείων για τις ελληνικές τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Credit positive αποτελεί, σύμφωνα με την Moody’s, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και του κόστους των ελληνικών τραπεζών.

Όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με σημερινή ημερομηνία, στα τέλη Αυγούστου οι ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου που στο σύνολό τους εμφάνισαν πτώση στον σχηματισμό νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, μετά από μια σημαντική επιβράδυνση στα δύο προηγούμενα τρίμηνα.

Αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους για τις τράπεζες, είναι credit positive, αν και οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια συνεχίζουν να καταναλώνουν ένα μεγάλο μέρος των προ προβλέψεων εσόδων.

Στη διάρκεια του β΄ τριμήνου, τα συσσωρευμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υποχώρησαν κατά περίπου 375 εκατ. ευρώ, με μόνο την Alpha Bank να ανακοινώνει θετική (αλλά και πάλι μειωμένη) δημιουργία NPLs, κατά 110 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, και οι τέσσερις τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank), ανακοίνωσαν χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες στη διάρκεια της περιόδου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ως αποτέλεσμα των σημαντικών μέτρων μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένων και των περικοπών θέσεων εργασίας.

Τα χαμηλότερα NPLs και μια μικρότερη βάση κόστους, θα βοηθήσουν τις τράπεζες να επιστρέψουν στην κερδοφορία μετά από σημαντικές ζημιές στα τελευταία χρόνια, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.