Quantcast
Moody's: Έχει αυξηθεί η πιθανότητα ατυχήματος - enikonomia.gr
share

Moody’s: Έχει αυξηθεί η πιθανότητα ατυχήματος

δημοσιεύτηκε:

Η τελική συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της θα επιτευχθεί μέσω πολιτικών αποφάσεων, σημειώνει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’ς, αλλά σημειώνει ότι η πιθανότητα ενός “ατυχήματος” έχει αυξηθεί..

Σύμφωνα με τον οίκο, ο χρόνος για την ελληνική κυβέρνηση έχει μειωθεί επικίνδυνα. Θα πρέπει σύντομα να υπάρξει μια κατάληξη, ώστε να επανατροφοδοτηθεί η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

Οι δύο πλευρές, αναφέρει η έκθεση, απέχουν αρκετά από μία συμφωνία που θα αποκαθιστά, έστω και προσωρινά, τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Χρειάζεται, πλέον, σαφώς πολιτική βούληση για να υπάρξει συμφωνία, ενώ η έκβαση των διαπραγματεύσεων παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη και ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο “ατύχημα” έχει αυξηθεί.

Επίσης, αυξημένοι είναι και οι κίνδυνοι σε ό,τι αφορά την εφαρμογή μίας συμφωνίας – εάν επιτευχθεί – δεδομένης της αδύναμης οικονομικής δραστηριότητας. Αυτές οι προκλήσεις αυξάνονται, δεδομένων της οριακής ανάπτυξης και του πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος που συνεχίζουν να επιδρούν αρνητικά στην εφαρμογή της πρόσθετης δημοσιονομικής προσαρμογής και της νέας μεταρρυθμιστικής ατζέντας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.