Quantcast
Moody's: Στο 2,6% η πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2016 - 2% για Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Moody’s: Στο 2,6% η πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2016 – 2% για Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το 2016. Πρόκειται για μία αναπάντεχη κίνηση της εταιρείας, μόλις δέκα ημέρες μετά την ανακοίνωση των τελευταίων προβλέψεων της. 

Μειωμένοι είναι οι προβλεπόμενοι ρυθμοί για ΗΠΑ και Κίνα, ενώ η Ρωσία και η Βραζιλία αναμένεται ότι θα παραμείνουν σε ύφεση. Για την Ευρωζώνη, ο Moody’s διατήρησε αμετάβλητη τις προβλέψεις για φέτος και το 2016, στο 1% και 2%, αντίστοιχα, παρά την πρόσφατη αναταραχή στην Ελλάδα.

Ο Moody’s βλέπει στο 2,8% τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έναντι 3% στην προηγούμενη πρόβλεψη. Όπως αναφέρει ο οίκος, η νεότερη πρόβλεψη αντανακλά τις πληροφορίες που υπήρξαν μετά την πρώτη πρόβλεψη.

Υποβαθμίζονται οι ρυθμοί ανάπτυξης της Κίνας, Ιαπωνίας και Κορέας, κάτι που εν μέρει οφείλεται στις πιο περιορισμένες εξαγωγές. Μειωμένες είναι και οι προβλέψεις για την Τουρκία και τη Νότια Αφρική.

«Τα μέτρα στήριξης της κινεζικής οικονομίας, που έχουν εφαρμοσθεί, είναι ευρύτερης κλίμακας και πιο έντονα απ’ ότι περιμέναμε. Αυτό υποδηλώνει ότι το οικονομικό περιβάλλον είναι ασθενέστερο απ’ ότι νομιζόταν», αναφέρει στην έκθεση ο Moody’s.

Για την αμερικανική οικονομία, ο οίκος αναφέρει: «Αναθεωρήσαμε την πρόβλεψή μας για τις ΗΠΑ ελαφρά προς τα κάτω για το 2016 – στο 2,6% από 2,8% – καθώς η αρνητική επίπτωση του ισχυρού δολαρίου φαίνεται εντονότερη απ’ ότι υποθέταμε». Για τη Βραζιλία και τη Ρωσία, προβλέπεται μείωση του ΑΕΠ έως 1% και 1,5%, αντίστοιχα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.