Quantcast
Morgan Stanley: Πιθανότητα 17% δίνουν οι επενδυτές στο Grexit - enikonomia.gr
share

Morgan Stanley: Πιθανότητα 17% δίνουν οι επενδυτές στο Grexit

δημοσιεύτηκε:

Πιθανότητα 17% δίνουν οι επενδυτές στο σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σε σύγκριση με ουσιαστικά μηδενική πιθανότητα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με εκτίμηση της αμερικανικής τράπεζας Morgan Stanley, στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο Alberto Gallo, στέλεχος της βρετανικής τράπεζας  Royal Bank of Scotland, δήλωσε ότι «είναι πολύ πιθανό ότι, ακόμη και αν κερδίσει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ωθήσει τα πράγματα προς μία έξοδο από το ευρώ, αλλά προς μία σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αυτό πάντως δεν έχει αποτρέψει τους οικονομικούς αναλυτές από το να ξεσκονίσουν τα παλαιά μοντέλα προβλέψεων περί της εξόδου ή όχι της Ελλάδας από το ευρώ. Η Morgan Stanley μελέτησε την αγορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων για να σταθμίσει τις πιθανότητες ενός Grexit. Σήμερα, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αυξήθηκαν περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα και διαπραγματεύονται άνω του 10% για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο. Οι αυξήσεις των αποδόσεων των ομολόγων μικρότερης διάρκειας είναι ακόμη υψηλότερες, με τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο του 2017 να έχουν απόδοση άνω του 15%».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.