Quantcast
Μοσκοβισί: Η Γαλλία θα γλυτώσει τα πρόστιμα για το έλλειμμα με αλλαγές στην αγορά εργασίας - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Η Γαλλία θα γλυτώσει τα πρόστιμα για το έλλειμμα με αλλαγές στην αγορά εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Ο Επίτροπος της ΕΕ για οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί απείλησε με κυρώσεις τη Γαλλία, αν δεν επιτύχει τον στόχο για τον προυπολογισμό της, αλλά έκανε σαφές ότι θα προτιμούσε μία συμφωνία, με την οποία θα δινόταν περαιτέρω παράταση στη χώρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή της με αντάλλαγμα την υλοποίηση υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων, κυρίως όσον αφορά στην αγορά εργασίας. 

Η Ευρωπαική Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου, εάν θεωρεί επαρκείς τις προσπάθειες της Γαλλίας να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, μετά τις επανειλημμένες αποτυχίες να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους. 

“Ελπίζω να καταλήξουμε σε μία καλή συμφωνία, μία καλή συμφωνία είναι πάντοτε καλύτερη από κακές κυρώσεις. Αλλά, οι κυρώσεις μπορεί να είναι αναγκαίες, εάν δεν υπάρξει συμφωνία”, δήλωσε ο Μοσκοβισί στον τηλεοπτικό σταθμό France 2. 

Ο Μοσκοβισί, που διετέλεσε και ο ίδιος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας για το Παρίσι να επιτύχει τον στόχο της ΕΕ για τη μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος (που εξαιρεί την κυκλική επίδραση) κατά 0,5% του ΑΕΠ φέτος. 

“Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει καλά, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση από τους κανόνες¨, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν έχει στο στόχαστρο κυρίως τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.