Quantcast
Μοσκοβισί: Η Ελλάδα από τις σπάνιες περιπτώσεις που οι προβλέψεις της Κομισιόν έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα από τις σπάνιες περιπτώσεις που οι προβλέψεις της Κομισιόν έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα είναι μία από τις «σπάνιες» περιπτώσεις χωρών, για τις οποίες οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη για τα επόμενα έτη έχουν αναθεωρηθεί «ελαφρώς προς τα επάνω», δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά την παρουσίαση των ενδιάμεσων οικονομικών προβλέψεων στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για την ελληνική περίπτωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γάλλος επίτροπος εξήγησε πως οι φθινοπωρινές προβλέψεις δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες με τις χειμερινές, καθώς οι πρώτες είχαν βασιστεί στην «τεχνική υπόθεση» ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική της χώρας. Ωστόσο, έκτοτε, η Ελλάδα έχει λάβει ένα πακέτο μέτρων «επεκτακτικής» δημοσιονομικής πολιτικής, ενισχύοντας, δηλαδή, τις δαπάνες, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί ο προϋπολογισμός για το 2019, πρόσθεσε. «Αυτή η τεχνική υπόθεση μίας πιο στενής δημοσιονομικής πολιτικής θα οδηγούσε σε χαμηλότερη κατανάλωση» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, αναφέροντας ότι γι’ αυτό από 2% τον περασμένο Νοέμβριο τώρα η πρόβλεψη είναι στο πιο «φιλόδοξη» 2,2% για το 2019 κι 2,3% για το 2020.

Τόνισε, δε, πως αντίστοιχες ήταν και οι προβλέψεις στην πρώτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας.

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι, όπως διαπίστωσε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, αυτά τα θετικά στοιχεία αντικατοπτρίζονται και στο μικροικονομικό κλίμα. «Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.