Quantcast
Μοσκοβισί: Μόνο το Eurogroup μπορεί να αλλάξει την απόφαση για τα πρωτογενή πλεονάσματα - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Μόνο το Eurogroup μπορεί να αλλάξει την απόφαση για τα πρωτογενή πλεονάσματα

δημοσιεύτηκε:

Την άποψη ότι, παρόλο που μένουν πολλά να γίνουν, η Ελλάδα έχει κάνει μια «καλή αρχή» μετά το πρόγραμμα, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ενόψει της συζήτησης για την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας στο σημερινό Eurogroup.

Όπως είπε o Επίτροπος, η έκθεση δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι ο «σωστός δρόμος». Ερωτηθείς σχετικά με το στόχο 3,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα, υπογράμμισε ότι η απόφαση έχει ληφθεί από το Eurogroup, και μόνο αυτό μπορεί να την τροποποιήσει.

Αναφερόμενος στις χθεσινές εκλογές, επανέλαβε τα συγχαρητήρια προς το νέο πρωθυπουργό, τον οποίο «διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή όπως πάντα θα είναι δίπλα σε κάθε κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας που περιμένει με ανυπομονησία ο ελληνικός λαός».

Επανέλαβε επίσης τις ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο είχε «καλή συνεργασία» και οοποίος εργάστηκε για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.