Quantcast
Μοσκοβισί: Σημαντική η επόμενη εβδομάδα - Η Αθήνα πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Σημαντική η επόμενη εβδομάδα – Η Αθήνα πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις

δημοσιεύτηκε:

H επόμενη εβδομάδα θα είναι σημαντική για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις. ευρώ στην Ελλάδα, καθώς θα δοθούν διευκρινήσεις από την κυβέρνηση για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων μέτρων, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις Βρυξέλλες ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «ως το τέλος της χρονιάς» από την κυβέρνηση της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι αυτές αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχισθεί η χρηματοδότηση από τους δανειστές της.

«Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, που αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη.

«Από τον Ιούλιο εργαζόμαστε μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας αναμφίβολα χωρίς προηγούμενο ανάμεσα σε μια ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την έναρξη της ελληνικής κρίσης» χρέους, σημείωσε με ικανοποίηση ο Ευρωπαίος επίτροπος, προσθέτοντας:

«Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι εύκολα, υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα, υπάρχουν προκλήσεις (…), αλλά διαπιστώνω μια αμοιβαία βούληση να εργαστούμε μαζί», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.