Quantcast
Μοσκοβισί: Συγκρατημένη ανησυχία για τις ελληνικές εκλογές - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Συγκρατημένη ανησυχία για τις ελληνικές εκλογές

δημοσιεύτηκε:

 

Συγκρατημένη ανησυχία για την έκβαση των ελληνικών εκλογών και τις επιπτώσεις που θα έχουν στις σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ εξέφρασε ο Επίτροπος της ΕΕ για οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, αν και τόνισε ότι δεν αισθάνεται ότι υπάρχει κίνδυνος ή επιθυμία για ένα Grexit. 

Ερωτηθείς από την τηλεόραση του Bloomberg πόσο ανησυχεί για τις ελληνικές εκλογές, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε: “Η Ελλάδα είναι η παλαιότερη δημοκρατία στον κόσμο και οι πολίτες της πρέπει να επιλέξουν όποιον θέλουν ελεύθετα. Και εμείς πρέπει να συζητήσουμε μετά τις εκλογές, επειδή έχουμε συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα που θα είναι σημαντική, αν όχι δύσκολη. Θα πρέπει να συζητήσουμε με όποιον εκλέξουν οι Έλληνες, Και είναι πεπεισμένος ότι η Ευρωζώνη έχει τώρα τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει κάθε είδους πολιτική και οικονομική κατάσταση. Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κίνδυνος ή θέληση για ένα Grexit”. 

Συνεχίζοντας, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε: “Θα πρέπει να συζητήσουμε, δεν θα είναι το ίδιο με τον ένα ή τον άλλο. Εξαρτάται από το ποιος θα κερδίσει και με ποιά διαφορά, ποια μορφή συνασπισμού θα υπάρχει”. 

Ερτωηθείς για την άποψη που έχει για τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι δεν τον έχει συναντήσει και πρόσθεσε: “Αλλά παρακολούθησα προσεκτικά την προεκλογική εκστρατεία του. Διάβασα τι είπε στους Financial Times και αλλού. Φυσικά, θα ήταν διαφορετικό και, για να είμαι σαφής, όταν λέω ότι δεν ανησυχώ, η Κομισιόν θα εμμείνει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα”. 

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια, αλλα΄ότι δεν του αρέσει το σχέδιο Β, επειδή τότε σημαίνει ότι δεν εμπιστεύσαι το σχέδιο Α…Λοιπόν, αισθάνομαι – δεν θα έλεγα άνετα- γιατί φυσικά είναι σημαντικές εκλογές, μπορεί να αλλάξουν το παιχνίδι με κάποια έννοια. Αλλά, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση και θα πρέπει να περιμένουμε με κρύο αίμα”. 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.