Quantcast
Μοσκοβισί: Το Eurogroup της 11ης Μαΐου αποφασιστικό για τη συμφωνία - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Το Eurogroup της 11ης Μαΐου αποφασιστικό για τη συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί,  προσδιόρισε τη συνεδρίαση του Eurogroup της 11ης Μαΐου, ως την “αποφασιστική” για συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της, ενώ τόνισε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, ο Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ότι είναι λίγες οι πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου που θα γίνει στη Ρίγα της Λετονίας. 

Ο Επίτροπος ήταν απόλυτος ότι μία συμφωνία με την Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί στις 11 Μαίου, εάν οι διαπραγματεύσεις ξεκινήσουν τώρα ειλικρινά. 

“Έχουμε δύο συνεδριάσεις που είναι σημαντικές. Η σύνοδος της 24ης Απριλίου στη Ρίγα δεν πρέπει να είναι μία χαμένη στιγμή. Πρέπει να είναι μία χρήσιμη στιγμή, όπου θα δούμε συγκεκριμένη πρόοδο στην επίτευξη των μεταρρυθμίσεων αυτών, και μετά η επόμενη σύνοδος της 11ης Μαίου, η οποία θα πρέπει ασφαλώς να είναι αποφασιστική”, τόνισε ο Μοσκοβισί. 

Απαντώντας στα σενάρια για το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο Επίτροπος δήλωσε: “Το Grexit θα ήταν κακό για την Ευρωζώνη συνολικά, κακό για τους Έλληνες, κακό για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ασφαλώς θα ήταν κακό. Ο οικονομικός κίνδυνος θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί, αλλά το Grexit θα ήταν κακό. Επομένως, το μότο μας είναι: κανένα Grexit”. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.