Quantcast
Μοσκοβισί: Υπάρχει βούληση και εποικοδομητική διάθεση από όλους για συμφωνία - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Υπάρχει βούληση και εποικοδομητική διάθεση από όλους για συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Ουάσινγκτον, του Θανάση Κ. Τσίτσα

Για εποικοδομητική διάθεση των εταίρων να καταλήξουν σε συμφωνία και ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να κλείσει η αξιολόγηση έκανε λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο Real.gr μετά την 40λεπτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε τα εξής:

Ερ.: Πώς ήταν η συνάντηση;

Απ.: Φιλική, εποικοδομητική, θετική.

Ερ.: Θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τα μέσα Μαΐου;

Απ.: Έχουμε τις πολιτικές παραμέτρους, τις έχουμε ήδη συζητήσει στη Μάλτα. Τώρα πρέπει να τις εφαρμόσουμε. Η ομάδα (θεσμοί) επιστρέφει στην Αθήνα και πιστεύω ότι όλοι έχουν εποικοδομητική διάθεση. Η ιδέα ότι πρέπει να βρεθεί συμφωνία και το γεγονός ότι υπήρξε πολύ σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016, δίνει επίσης εγγυήσεις ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε σωστή πορεία και ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποτέλεσμα. Αυτό δεν είναι το τέλος, γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις και να κλείσει η αξιολόγηση αλλά έχω την αισιοδοξία της βούλησης.

Ερ.: Σχετικά με τη διαφωνία με το ΔΝΤ;

Απ.: Δουλεύουμε μαζί για να φτάσουμε στα ίδια νούμερα. Οι θεσμοί πρέπει πάντα να βρίσκονται σε συμφωνία. Όταν ο ένας θεσμός προσπαθεί να εναντιωθεί στον άλλον δεν εξυπηρετεί τον στόχο. Γιατί στο τέλος θα είμαστε μαζί, χρειάζεται να εκτιμήσουμε μαζί το πρόγραμμα, χρειάζεται να βρούμε μια κοινή staff level συμφωνία και αυτό είναι το πνεύμα με το οποίο εργαζόμαστε.

Ερ.: Σχετικά με την βιωσιμότητα του χρέους;

Απ.: Συζητάμε για όλα.

Δείτε τις δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί στον ανταποκριτή του Real.gr:


Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.