Quantcast
Μπουχ: Η συζήτηση για Grexit είναι περιττή. Θα άλλαζε τον χαρακτήρα της νομισματικής ένωσης - enikonomia.gr
share

Μπουχ: Η συζήτηση για Grexit είναι περιττή. Θα άλλαζε τον χαρακτήρα της νομισματικής ένωσης

δημοσιεύτηκε:

«Η συζήτηση για το Grexit είναι περιττή. Μετά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις μπήκαν οι βάσεις ώστε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ» δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Κλαούντια Μπουχ στην εφημερίδα Boersen- Zeitung.

«Κάτι τέτοιο θα άλλαζε τον χαρακτήρα της νομισματικής ένωσης» τόνισε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι «μια άφεση χρέους μεταξύ κρατών- μελών της νομισματικής ένωσης δεν είναι δυνατή, διότι θα έπληττε την αρχή του… όχι bail-out».

Αμφιβάλλει δε, ότι ένα πρόγραμμα μέσω του ΕΜΣ είναι ο σωστός δρόμος για να βοηθηθεί η Αθήνα: «Ο ΕΜΣ αποτελεί μέρος μιας νέας θεσμικής τάξης, η οποία βοηθά έναντι αυστηρών όρων κράτη-μέλη σε μια οξεία κρίση. Στην ουσία, όμως, η Ελλάδα είναι ήδη εδώ και χρόνια σε κρίση και εξαρτάται από δημόσια βοήθεια» δήλωσε η κ. Μπουχ.

Προσέθεσε ότι το εάν η Αθήνα πληροί τις προϋποθέσεις για ένα πρόγραμμα του ΕΜΣ πρέπει στη Γερμανία να το κρίνει η Βουλή. «Στο τέλος πρόκειται για μια δύσκολη πολιτική απόφαση» δήλωσε, αναφερόμενη σε πιθανές συνέπειες εάν τελικά συμβεί το Grexit.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.