Quantcast
Μπρινκχάους: Η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη - enikonomia.gr
share

Μπρινκχάους: Η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη

δημοσιεύτηκε:

Οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα αναμένονται εξαιρετικά δύσκολες και η νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) δεν πρέπει να θεωρείται προεξοφλημένη, σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ.

«Προσβλέπουμε σε εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις. Η περαιτέρω βοήθεια δεν είναι, επομένως, αυτόματη», δήλωσε στο Bloomberg ο Ραλφ Μπρινκχάους, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοσοσιαλιστών.

«Η Αθήνα έχει εγκρίνει πολλά (μέτρα), αλλά τώρα το θέμα είναι η γρήγορη εφαρμογή των μέτρων. Μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Μπρινκχάους.

Στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης είπε στο Bloomberg ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τη δυνατότητα της χορήγησης ενός ακόμη δανείου – γέφυρα στην Ελλάδα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της, εάν η συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα δεν θα έχει υπογραφεί πριν τις 20 Αυγούστου, όταν η Αθήνα θα πρέπει να πληρώσει 3,2 δις. ευρώ στην ΕΚΤ για ομόλογά της που λήγουν.

Ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε χθες ότι είναι πολύ νωρίς να λεχθεί, εάν η Ελλάδα θα χρειασθεί μία επιπλέον βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση.

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.