Quantcast
Να δοθεί παράταση και στα σχέδια των παλαιότερων επενδυτικών νόμων ζητάει ο ΣΒΑΠ - enikonomia.gr
share

Να δοθεί παράταση και στα σχέδια των παλαιότερων επενδυτικών νόμων ζητάει ο ΣΒΑΠ

δημοσιεύτηκε:

Αναμένουμε με ενδιαφέρον αποτελέσματα από την συζήτηση στην Βουλή για τον αναπτυξιακό και την παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης των επενδύσεων που λιμνάζουν ανεξήγητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΒΑΠ.

Με αφορμή ερωτήσεων στην Βουλή για τον αναπτυξιακό ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός επεσήμανε σε δηλώσεις του τα εξής:

«Πράγματι όπως τοποθετούνται οι ερωτώντες μετά από έναν σχεδόν χρόνο από την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 ούτε μια επένδυση δεν έχει προχωρήσει. Επιπλέον, ενώ μέχρι τις 20 Μαρτίου 2017 θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος πληρότητας και νομιμότητας των επενδυτικών σχεδίων, παρόλα αυτά η διαδικασία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, λόγω έλλειψης ετοιμότητας του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Όντως ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων παραμένουν σε αναμονή και οι επιχειρήσεις σε αβεβαιότητα.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει οριζόντια παράταση μέχρι 31/12/2017 και στα επενδυτικά σχέδια των παλαιότερων επενδυτικών νόμων, χωρίς να είναι απαραίτητη η προϋπόθεση επίτευξης του 50% των επενδύσεων, ειδάλλως πλήθος αξιόπιστων και βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα ακυρωθούν. Άλλωστε, ο όρος της ολοκλήρωσης του 50% μοιάζει άπιαστος λόγω της κακής κατάστασης της αγοράς, η οποία επιδεινώθηκε με την ανεύθυνη πολιτική της Κυβέρνησης και τη συνέχιση των capital controls. Οι καθυστερήσεις στη διαδικασία του αναπτυξιακού νόμου είναι επιεικώς απαράδεκτες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.