Quantcast
Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό στα 830 ευρώ: Θα αναπροσαρμοστούν οι φορολογικές κλίμακες; Τι είπε η Μιχαηλίδου για το Δώρο Πάσχα - enikonomia.gr
share

Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό στα 830 ευρώ: Θα αναπροσαρμοστούν οι φορολογικές κλίμακες; Τι είπε η Μιχαηλίδου για το Δώρο Πάσχα

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα αναπροσαρμοστούν οι φορολογικές κλίμακες για τους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό λόγω της  νέας αύξησης στα 830 ευρώ μεικτά ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Οι συμπολίτες μας που έχουν εισοδήματα μόνο από τον κατώτατο μισθό είναι στην ίδια φορολογική κλίμακα » απάντησε η κ. Μιχαηλίδου και πρόσθεσε πως «υπάρχουν πάρα πολλά τα οποία μπορούμε  να κάνουμε .Κάνουμε πολλά. Τι είναι σημαντικό; Το νοικοκυριό να δει παραπάνω χρήματα στην τσέπη του.  Πώς μπορεί να δει το νοικοκυριό  παραπάνω χρήματα στην τσέπη του; Μπορεί με δει με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές; Αυτή τη στιγμή τον  φορολογικό συντελεστή που πληρώνει κάποιος που παίρνει τον κατώτατο μισθό σε σχέση με τον να μην έχει κανέναν φορολογικό συντελεστή δεν του βγάζει 20 ευρώ παραπάνω τον μήνα .Δεν είναι αυτή η μεγάλη διαφορά που θα του γίνει »

Για το Δώρο Πάσχα

Παράλληλα επεσήμανε πως «με βάση τον νέο κατώτατο μισθό θα υπολογιστεί το Δώρο του Πάσχα. Και μετά το Δώρο του Πάσχα έρχεται το δώρο το διακοπών». Και μίλησε και για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών. «Μια άσκηση που κάνουμε  και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε παραπάνω να τη ενισχύσουμε είναι αυτή της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Τις έχουμε μειώσει 5 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι σήμερα .Έχουμε  υποσχεθεί άλλη 1 ποσοστιαία μονάδα ».

 

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.