Quantcast
Νέα δράση κατάρτισης  της ΔΥΠΑ για ανέργους: Σήμερα η πρεμιέρα-Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Νέα δράση κατάρτισης  της ΔΥΠΑ για ανέργους: Σήμερα η πρεμιέρα-Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα αρχίζει η νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ για ανέργους ηλικίας 18-50 ετών.

Πρόκειται για το επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο  «Τεχνίτη Ξύλινων Κατασκευών» το οποίο διαρκεί 180 ώρες και το οποίο αφορά τους ανέργους με αυτό το ηλικιακό όριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν δια ζώσης σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (ΕΠΑΣ) Ωραιοκάστρου της ΔΥΠΑ, ενώ η εποπτεία υλοποίησής του προγράμματος ανήκει στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Θεσσαλονίκης της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με επαγγελματικούς φορείς της χώρας. Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, με στόχο την κάλυψη με εξειδικευμένο προσωπικό επαγγελματικών πεδίων που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα λάβουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το ΚΔΒΜ Θεσσαλονίκης της ΔΥΠΑ, ενώ θα έχουν αποκτήσει βασικές τεχνικές
γνώσεις που αφορούν τις ξύλινες κατασκευές, όπως ανάγνωση σχεδίου, τεχνολογία υλικών, μηχανική κατεργασία ξύλου και προϊόντων του, στατικότητα κατασκευών, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία ξύλου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.