Quantcast
Νέα έρευνα για την τηλεργασία: Πόσα χρήματα εξοικονομεί ο εργοδότης για κάθε άτομο που εργάζεται εξ αποστάσεως - enikonomia.gr
share

Νέα έρευνα για την τηλεργασία: Πόσα χρήματα εξοικονομεί ο εργοδότης για κάθε άτομο που εργάζεται εξ αποστάσεως

δημοσιεύτηκε:

Νέα έρευνα της Global Workplace Analytics που συζητήθηκε στη μελέτη CFO του 2022 της IWG αποκαλύπτει πόσα χρήματα εξοικονομούν ετησίως οι εργοδότες για κάθε άτομο που εργάζεται με καθεστώς τηλεργασίας. Όπως επισημαίνεται μερικά, από τα οφέλη της υβριδικής εργασίας είναι ότι ένας τυπικός εργοδότης μπορεί να εξοικονομήσει σχεδόν 11.000 δολάρια ετησίως για κάθε άτομο που εργάζεται εξ αποστάσεως το μισό χρόνο.

Επίσης τα ίδια στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι καθώς οι επιχειρήσεις θεσπίζουν μακροπρόθεσμες υβριδικές εργασιακές πολιτικές, η τεχνολογία είναι το κλειδί για τη διατήρηση των εργαζομένων με κίνητρα, την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 93% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι οργανισμοί τους θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εμπειρία στο γραφείο.

Η έρευνα, όπως τονίστηκε στο Harvard Business Review, ανέδειξε ότι ακόμη και με τα οφέλη της υβριδικής εργασίας, όπως η αυξημένη παραγωγικότητα και η ευελιξία, το 35% των υβριδικών εργαζομένων αγωνίζονται προκειμένου να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τους συναδέλφους τους ενώ το 29% εξ αυτών αναφέρει ότι χρειάζονται σε πολλές περιπτώσεις μέρες προκειμένου να λάβουν σημαντικές πληροφορίες ώστε να προχωρήσουν με την δουλειά τους.

Υβριδική τεχνολογία, παρόν και μέλλον

Η εφαρμογή νέας τεχνολογίας ξεκινά με την κατανόηση του πώς λειτουργούν τα πράγματα και γι’ αυτό, στην πρόβλεψη τάσεων του 2023 της IWG , ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Dixon εφιστά την προσοχή στον ρόλο της ανάλυσης δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης στην υβριδική εργασία αναφέροντας ότι: «Οι εταιρείες συλλέγουν πληροφορίες από πολλαπλές πηγές, όπως η παραγωγικότητα των εργαζομένων και τα περιβαλλοντικά δεδομένα, τα οποία περιλαμβάνουν τη θερμότητα, τον θόρυβο, την υγρασία και τη χρήση ενέργειας για να διαμορφώσουν το γραφείο του μέλλοντος, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Συνδεσιμότητα και «έξυπνη» τεχνολογία

Τέτοιες ιδέες γίνονται δυνατές από το «Internet of Things», το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση ευέλικτων χώρων γραφείων. Όπως επισημαίνει το IoT Business, επιτρέπει την έξυπνη τεχνολογία, όπως η παρακολούθηση της πληρότητας της αίθουσας συσκέψεων και του γραφείου σε πραγματικό χρόνο και η παρακολούθηση του εσωτερικού αέρα, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπνηλίας και του πονοκέφαλου των εργαζομένων. Εν τω μεταξύ, η ενσωμάτωση των ψηφιακών διδύμων με το Enterprise Metaverse επιτρέπει στους απομακρυσμένους εργαζόμενους να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία, ενισχύοντας τη συνεργασία και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα σε ένα υβριδικό εργασιακό περιβάλλον.

Εάν οι πελάτες σας έχουν τμήματα σε διαφορετικές τοποθεσίες, η σύνδεση δεδομένων και διαδικασιών μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά εκεί μπορεί να βοηθήσει το λογισμικό προγραμματισμού πόρων επιχειρήσεων (ERP) το οποίο ενσωματώνει επιχειρηματικές διαδικασίες σε διάφορα μέρη της επιχείρησης, παρέχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να βελτιστοποιούν τις λειτουργίες τους και τη λήψη αποφάσεων και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους πόρους.

Εκτός από τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στα δεδομένα, το λογισμικό ERP βελτιστοποιεί επίσης την ροή της εργασίας – κάτι στο οποίο παίζει επίσης μεγάλο ρόλο η τεχνητή νοημοσύνη. Οι βοηθοί συσκέψεων AI, όπως το OtterPilot, κάνουν τις εικονικές συναντήσεις πιο αποτελεσματικές κρατώντας σημειώσεις και διανέμοντας μια παρουσίαση που περιέχει μια περίληψη της συνάντησης, βασικά σημεία δεδομένων και στοιχεία δράσης σε όλους τους συμμετέχοντες. Είναι επίσης η τεχνητή νοημοσύνη που βρίσκεται πίσω από το λογισμικό ακύρωσης θορύβου όπως το Krisp , το οποίο μπορεί να «βελτιώσει την ποιότητα των κλήσεων στο Zoom, στο Teams και σε άλλες υπηρεσίες» – ένας βασικός τρόπος μείωσης αυτού που έχει γίνει γνωστό ως «zoom fatigue», κατά το οποίο ο εγκέφαλός μας εξαντλείται από την υπερδιέγερση.

Ακόμη και το αυτοκίνητο δεν ξεφεύγει από μια υβριδική μεταμόρφωση, με τα νέα μοντέλα να βελτιστοποιούνται με τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά στη διευκόλυνση πιο ευέλικτων τρόπων εργασίας. Τον Φεβρουάριο, η Mercedes ανακοίνωσε μια συνεργασία με τη Cisco που σημαίνει ότι «τα νέα οχήματα Mercedes-Benz E Class θα είναι εξοπλισμένα με Webex Meetings and Calling και θα χρησιμοποιούν τις δυνατότητες ήχου Webex AI για μεγαλύτερη ευελιξία για το υβριδικό εργατικό δυναμικό». Όλες αυτές οι τεχνολογικές καινοτομίες και οι αποτελεσματικές υβριδικές λύσεις γραφείου όχι μόνο αυξάνουν την παραγωγικότητα και τα κέρδη, αλλά ωφελούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.