Quantcast
Νέα έρευνα: Γιατί η Αθήνα είναι μια από τις χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για να ζει κανείς - enikonomia.gr
share

Νέα έρευνα: Γιατί η Αθήνα είναι μια από τις χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για να ζει κανείς

δημοσιεύτηκε:

Στις «χειρότερες πόλεις για να ζεις» είναι η Αθήνα σύμφωνα με το Deutshe Welle, ενώ το Spiegel Online αναφέρεται σε παλαιότερη έρευνα που είχε κάνει η Κομισιόν για τις πόλεις  που έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη, αλλά και για αυτές που έχουν τη χειρότερη.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Ζυρίχη όπου το 97% των πολιτών είναι ικανοποιημένο με την ποιότητα ζωής και μετά ακολουθούν η Κοπεγχάγη και η γνωστή φοιτητούπολη του Γκρόνινγκεν, στην Ολλανδία με 96%. Ποσοστό ικανοποίησης 95% συγκεντρώνουν η Λειψία της Γερμανίας, το Γκντανσκ της Πολωνίας, η Στοκχόλμη και η Γενεύη. Έκπληξη αποτελεί το ανατολικογερμανικό λιμάνι του Ροστόκ που κατατάσσεται στην όγδοη θέση της λίστας με 94%. Το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και η Μπράγκα της Πορτογαλίας, η πρώτη πόλη της νότιας Ευρώπης στην κατάταξη.

Πού βρίσκεται όμως η Αθήνα;

Δυστυχώς στη δεύτερη θέση της λίστας από το τέλος βρίσκεται η Αθήνα καθώς μόνο το 65% των πολιτών της πρωτεύουσας δηλώνει ικανοποιημένο από τη ζωή του σε αυτή την πόλη. Χειρότερο ποσοστό εμφανίζει μόνο το Παλέρμο (62%), ενώ κοντά στην Αθήνα βρίσκονται τα Τίρανα (66%) και η Νάπολη (επίσης 66%).

Μάλιστα το Spiegel Online αναφέρει πως η κατάταξη αυτή προέκυψε από «συνεντεύξεις που έγιναν σε συνολικά 71.153 πολίτες σε 83 ευρωπαϊκές πόλεις, δηλαδή ρωτήθηκαν περίπου 840 πολίτες σε κάθε πόλη. Κριτήρια αποτελούν μεταξύ άλλων οι υποδομές, το σύστημα υγείας, ο πολιτισμός, η ασφάλεια, το περιβάλλον, η παιδεία και η κατάσταση στην αγορά εργασίας».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.