Quantcast
Γεωργιάδης: Τι είπε για επαναφορά τριετιών στον ιδιωτικό τομέα και ψηφιακή κάρτα εργασίας - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Τι είπε για επαναφορά τριετιών στον ιδιωτικό τομέα και ψηφιακή κάρτα εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, την επαναφορά των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα και την ψηφιακή κάρτα εργασίας, μίλησε ο  υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Για τις τριετίες εκτίμησε ότι θα μπορέσουν να επανέλθουν σε 2 με 2,5 χρόνια.  «Θυμίζω ότι σύμφωνα με την ΠΥΣ του 2012 οι τριετίες πάγωσαν μέχρις ότου η ανεργία πέσει σε ετήσια βάση, σε τέσσερα συνεχόμενα τετράμηνα δηλαδή, κάτω από το 10%. Δεν είμαστε εκεί ακόμα, είμαστε στο 11%. Κάποια τετράμηνα πέφτουμε κάτω από το 11% και πλησιάζουμε στο 10,6 – 10,5. Έχουμε δρόμο ακόμα για να πάμε σε ετήσια βάση κάτω από το 10%, πιστεύω ότι αυτό θα γίνει περίπου σε δύο με δυόμισι χρόνια», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επίσης μίλησε και για το θέμα της ψηφιακής κάρτας εργασίας. « Το νομοσχέδιο έχει μέσα διατάξεις για το πώς θα εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας  στις επιχειρήσεις μειώνοντας κατά πολύ  την γραφειοκρατία. Για παράδειγμα σήμερα μια επιχείρηση οφείλει να κάνει προαναγγελία των υπερωριών του επομένου μήνα .Εάν έχεις χρήση της ψηφιακής κάρτας  τότε δεν θα υποχρεούσαι να κάνεις κάτι τέτοιο .’Αρα αυτομάτως θα μειωθεί  πάρα πολύ ο χρόνος κατά τον οποίο θα πρέπει να ξοδεύει  ένα λογιστήριο μιας επιχείρησης  για να κάνει τη δουλειά του» είπε ο υπουργός Εργασίας.

Επιπλέον ανέφερε ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο έχει παρά πολλές ρυθμίσεις «και πιστεύω πως αυτές θα προκαλέσουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτές οι ρυθμίσεις  δίνουν τη δυνατότητα σε έναν εργαζόμενο να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες και όχι μόνο σε έναν εργοδότη, κάτι που δεν υπήρχε θεσμοθετημένο στην Ελλάδα. Μπορεί κανείς να  κάνει και 2 και 3 τρεις δουλειές εάν το επιθυμεί. Υπάρχουν διάφορες διατάξεις που ορίζουν πάρα πολύ καθαρά τα δικαιώματα των εργαζομένων και διασφαλίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δικαιώματα τους».

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.