Quantcast
Νέο κρούσμα βιαιοπραγίας κατά εφοριακών σε ξενοδοχείο της Μυκόνου - enikonomia.gr
share

Νέο κρούσμα βιαιοπραγίας κατά εφοριακών σε ξενοδοχείο της Μυκόνου

δημοσιεύτηκε:

Αυξάνονται τα κρούσματα βιαιοπραγιών κατά εφοριακών από ελεγχόμενους επιχειρηματίες. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι κατά τη διενέργεια ελέγχου, που έγινε χθες από τη ΔΟΥ Μυκόνου, σε ξενοδοχείο-εστιατόριο του νησιού, δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ αντιμετώπισαν βίαιη συμπεριφορά εκ μέρους των ιδιοκτητών της επιχείρησης.

Οι ιδιοκτήτες προχώρησαν στη βίαιη αρπαγή των υπό σύνταξη και σχετικών με τον έλεγχο δημοσίων εγγράφων μέσα από τα χέρια των ελεγκτών καθώς και στην εξαφάνιση και καταστροφή τους.

Για τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης έχει κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας αναζητούνται.

Κατά τη διενέργεια ελέγχων στις 21 και 22 Ιουλίου σε επιχείρηση εστίασης στη Μύκονο διαπιστώθηκε αδήλωτος σε λειτουργία Φορολογικός Μηχανισμός , ο οποίος και κατασχέθηκε.

Συνεχίζονται, εξ άλλου, οι έλεγχοι των ταμειακών φορολογικών μηχανών, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίσθηκαν αδήλωτες μηχανές σε τρεις επιχειρήσεις εστίασης στη Λακωνία.

Ειδικότερα, μετά από προληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της ΔΟΥ Σπάρτης στην περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης, διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση (ταβέρνα) στην περιοχή «Κοκκινόγεια Λάγια» Λακωνίας κατείχε και χρησιμοποιούσε αδήλωτη Φορολογική Ταμειακή Μηχανή, η οποία όφειλε να είχε δηλωθεί από το 2001, καθώς και ότι σε επιχείρηση (ταβέρνα) στην περιοχή «Πύργος Δυρού», διαπιστώθηκε περίπτωση μη εγκεκριμένης Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής. Επίσης, κατά την διενέργεια προληπτικού ελέγχου στην περιοχή του δήμου Μονεμβασιάς, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αδήλωτη Φορολογική Ταμειακή Μηχανή, την οποία λειτουργούσε επιχείρηση (ταβέρνα) στην περιοχή «Ιέρακα» Λακωνίας και η οποία όφειλε να έχει δηλωθεί από το 2009.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.