Quantcast
Νέο πλαίσιο για τηλεργασία: Πώς μπορεί να εφαρμοστεί στο Δημόσιο-Τι είπε ο Βορίδης -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Νέο πλαίσιο για τηλεργασία: Πώς μπορεί να εφαρμοστεί στο Δημόσιο-Τι είπε ο Βορίδης -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για το νέο θεσμικό πλαίσιο της τηλεργασίας στο Δημόσιο μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.
Όπως είπε σχετικά με το θέμα της τηλεργασίας ” Εμείς αυτό που κάνουμε είναι ότι εισάγουμε θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δεν το έχουμε , είμαστε πολύ καθυστερημένοι στην Ελλάδα στο να αποκτήσουμε θεσμικό πλαίσιο, ολοκληρωμένο για την τηλεργασία. Εισάγουμε τώρα το θεσμικό πλαίσιο .Αλλά αυτό είναι ένα πρώτο βήμα .Για να εφαρμοστεί η τηλεργασία θα χρειαστούν τα εξής: θα χρειαστεί καταρχήν ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο θα ρυθμίζει ζητήματα των προσωπικών δεδομένων και το οποίο θα πρέπει να βγάλουμε σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων .Αυτό είναι σημαντικό από κάθε πλευρά, έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων αλλά έχει να κάνει και με τα προσωπικά δεδομένα , ενδεχομένως άλλων που θα χρησιμοποιήσει στο σπίτι του ο τηλεργαζόμενος προκειμένου να κάνει την εργασία του. Άρα θέλουμε ένα κανονισμό που θα διασφαλίζει ότι όλα αυτά θα γίνονται σωστά”.
“Και το δεύτερο το οποίο φυσικά θα χρειαστούμε είναι επίσης έναν μηχανισμό δηλαδή την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα μας επιτρέπουν να εποπτεύουμε αποτελεσματικά το γεγονός ότι παράγεται η εργασία, προσφέρεται η εργασία, η οποία πρέπει να προσφέρεται από την πλευρά του εργαζομένου. Αυτά λοιπόν είναι δύο προϋποθέσεις προκειμένου να υλοποιηθεί και να αρχίσει να εφαρμόζεται η τηλεργασία στο Δημόσιο με έναν τρόπο οργανωμένο, συστηματικό όχι εάν θέλετε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .Τηλεργασία έχουμε τώρα στο δημόσιο αλλά την έχουμε ως μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς προσπαθούμε να μειώσουμε τον συγχρωτισμό. Εδώ αυτό δεν είναι το ίδιο, είναι ένα μοντέλο κανονικό, είναι ένα μοντέλο που η τηλεργασία χρησιμοποιείται ως μια εναλλακτική μορφή παροχής εργασίας”, συμπλήρωσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.