Quantcast
Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ: Έρχεται "ζεστό" χρήμα σε κλάδους αιχμής - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ: Έρχεται “ζεστό” χρήμα σε κλάδους αιχμής – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

“Ζεστό” χρήμα θα δοθεί από το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021-2027 σε κλάδους αιχμής μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η αγροδιατροφή, ο τουρισμός αλλά αυξημένες ευκαιρίες χρηματοδότησης θα έχουν και άλλοι τομείς, όπως πχ τα logistics, η ανακύκλωση, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αυτό προκύπτει από όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, σε συνέντευξή του σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ, από τη συνέντευξη προκύπτουν τα εξής στοιχεία:
Σε τροχιά υλοποίησης είναι το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021-2027 με τη συνολική δημόσια δαπάνη των νέων προγραμμάτων να ανέρχεται στα περίπου 26,7 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική κοινοτική συμμετοχή υπολογίζεται στα 21,2 δισ. ευρώ.
Τα περιφερειακά προγράμματα παραμένουν και στη νέα περίοδο 13, ενώ όλα ενισχύονται σημαντικά στη χρηματοδότησή τους, από 17% έως 85%.
Σημειώνεται ότι πλέον το 1/3 των συνολικών πόρων της περιόδου 2021-2027 κατανέμεται στις ελληνικές περιφέρειες σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το βαρύ αποτύπωμα της κρίσης και την ένταση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.