Quantcast
Διευκρινίσεις από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ για τη νέα τιμολόγηση - enikonomia.gr
share

Διευκρινίσεις από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ για τη νέα τιμολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Για νέα τιμολόγηση στο νερό μίλησε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος  της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης εκπροσώπων του Τύπου. « Η  εικόνα για την επόμενη ημέρα των τιμολογίων νερού, δεδομένου του νέου ρυθμιστικού πλαισίου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο» σημείωσε ο κ. Σαχίνης και συμπλήρωσε πως η εταιρεία έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να απορροφήσει τους κλυδωνισμούς της ενεργειακής κρίσης, διατηρώντας σταθερά τα τιμολόγια.

«Θα αναμένουμε την ΚΥΑ για την κοστολόγηση και τιμολόγηση για να δούμε πως ακριβώς θα λειτουργήσει το τιμολόγιο και μετά θα συζητήσουμε με την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Ύδρευσης (ΡΑΑΕΥ) να δούμε τι θα αποδεχτεί από τα κόστη, από τις επενδύσεις και αυτά θα διαμορφώσουν το τιμολόγιο. Τότε θα ξέρουμε τι θα γίνει με τα τιμολόγια, αν θα μείνουν ίδια, αν θα ανέβουν. Σε έξι μήνες θα έχουμε πολύ καλύτερη ιδέα για το τί θα γίνει με τα τιμολόγια» είπε.

Επανέλαβε, πάντως, ότι η ΕΥΔΑΠ παρέχει το δεύτερο φθηνότερο νερό παγκοσμίως, σύμφωνα με το Global Water Intelligence, ενώ κατατάσσεται στην πρώτη θέση αναφορικά με την ποιότητα νερού μεταξύ 180 χωρών παγκοσμίως, σύμφωνα με τον δείκτη Περιβαλλοντικών Επιδόσεων του Πανεπιστημίου Yale.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης αναφορικά με την επέκταση δραστηριοτήτων της ΕΥΔΑΠ σε όμορους περιοχές όπως η Βοιωτία, η Φωκίδα, η Κορινθία – απόκτηση ΔΕΔΥΑ, ανέφερε πως η ύπαρξη μίας μεγάλης εταιρείας, εφόσον υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο, και μπορούν να αναπτύσσονται οικονομίες κλίμακος, είναι καλή εξέλιξη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις για την αδιάλειπτη λειτουργία. Σκοπός μας είναι η προστασία καταναλωτή και το καθαρό νερό για όλους ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.