Quantcast
Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ ισχυρές και θα ξεπεράσουν την κρίση - enikonomia.gr
share

Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ ισχυρές και θα ξεπεράσουν την κρίση

δημοσιεύτηκε:

Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ ισχυρές και θα αντέξουν την τρέχουσα αναταραχή στις αγορές δήλωσε η κυρία Ντανιέλ Νουί,  επικεφαλής για την εποπτεία των ευρωπαικών τραπεζών στην ΕΚΤ, στην τηλεόραση του Bloomberg.

“Οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μία δύσκολη κατάσταση τώρα, λόγω των πρόσφατων εκλογών, αλλά είναι πολύ ισχυρές”, δήλωσε η Νουί, προσθέτοντας: “Έχει γίνει πολλή δουλειά για να ενισχυθούν οι ισολογισμοί τους κατά τα τελευταία χρόνια. Θα ξεπεράσουν και αυτή την κρίση, όπως και τις προηγούμενες”. 

Οι μαζικές πωλήσεις αυτή την εβδομάδα οδήγησαν στην απώλεια του 44% της αξίας των τραπεζικών μετοχών.

Οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες επιταχύνθηκαν σε επίπεδα – ρεκόρ, αναφέρει το Bloomberg, εν μέσω ανησυχιών για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της, επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση του θέματος. 

Οι αναλήψεις από τις τράπεζες, σύμφωνα με το Bloomberg, ξεπέρασαν τα 14 δισ. ευρώ πριν από τις εκλογές, ενώ μόνο τον Ιανοουάριο έφυγαν 11 δισ. ευρώ, δήλωσε η ίδια πηγή.

Οι εκροές από 19 έως 23 Ιανουαρίου ήταν  μεγαλύτερες απ’ ότι τον Μάιο του 2012, όταν η Ελλάδα ήταν στο χείλος της εξόδου από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με το πρακτορείο. 

Οι ελληνικές τράπεζες παρακολουθούνται στενά εν όψει “μίας κατάστασης που δεν είναι ακριβώς business as usual”, δήλωσε η Νουί, προσθέτοντας ότι αυτές  “πρέπει να διαχειριστούν με συντηρητικό τρόπο τη ρευστότητά τους”. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.