Quantcast
Ντάισελμπλουμ: Δεν συζητείται τρίτο πακέτο - Ντομπρόβσκις: Μάλλον θα χρειασθεί - enikonomia.gr
share

Ντάισελμπλουμ: Δεν συζητείται τρίτο πακέτο – Ντομπρόβσκις: Μάλλον θα χρειασθεί

δημοσιεύτηκε:

Οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών δεν συζητούν τρίτο πακέτο διάσωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το Reuters, διαψεύδοντας τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς Δε Γκίνδος που αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, προσδιορίζοντας μάλιστα το ποσό μεταξύ 30 και 50 δισ. ευρώ. 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ωστόσο, δήλωσε στο Bloomberg ότι ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα είναι πιθανό, καθώς έχει μειωθεί η προοπτική επιστροφής της χώρας στις αγορές. 

Η Ελλάδα μπορεί να χρειασθεί ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, όταν λήξει το σημερινό πρόγραμμα τον Ιούνιο, καθώς οι αγορές ίσως δεν θα είναι ακόμη έτοιμες να τη χρηματοδοτήσουν, ακόμη και αν έχει λάβει πιστωτική γραμμή στήριξης από την Ευρωζώνη, σημείωσε ο Ντομπρόβσκις.

“Με την προηγούμενη κυβέρνηση συζητούσαμε πώς η Ελλάδα θα προχωρούσε στη χρηματοδότησή της από τις αγορές με τη βοήθεια μίας προληπτικής συμφωνίας ή πιστωτικής γραμμής με αυξημένους όρους”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, προσθέτοντας: “Τώρα, το σενάριο αυτό φαίνεται, ωστόσο, λιγότερο πιθανό, με δεδομένη την πρόσφατη χρηματοπιστωτική αστάθεια”. 

“Εάν δούμε ότι οι διαπραγματεύσεις, όσον αφορά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμαμτος, κινούνται επιτυχώς και πραγματικά η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και εφαρμόζει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, θεωρώ ότι θα είναι επίσης ευκολότερο να διαπραγματευθούμε το επόμενο πακέτο”, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας ότι: “Θα είναι επίσης ευκολότερο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές”. 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.