Quantcast
Ντάϊσελμπλουμ: Είναι σημαντικό η αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος να γίνει γρήγορα - enikonomia.gr
share

Ντάϊσελμπλουμ: Είναι σημαντικό η αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος να γίνει γρήγορα

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 07.30 το απόγευμα το Eurogroup, το οποίο μπορεί να μην είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ελλάδα, όμως, είναι σημαντικό για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της πρώτης δόσης

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως είναι σημαντικό η αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος να γίνει το συντομότερο δυνατόν. 

«Πρέπει να γίνει πολύ δουλειά. Είναι κρίσιμο να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό momentum για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη», τόνισε. Όπως είπε ο επικεφαλής του Eurogroup συμφωνήσαμε για την πρώτη δέσμη milestones που καθορίστηκε στο EWG και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ξεκλειδώνοντας 2 δισ. ευρώ. Θα ακολουθήσει ο καθορισμός του δεύτερου σετ για το εναπομείναν 1 δισ. ευρώ. 

Είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν αυτά τα milestones προκειμένου να προχωρήσει η πρώτη αξιολόγηση, συμπλήρωσε. Παράλληλα απαιτείται για να γίνει αυτό να υπάρχει «καθαρότητα» για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και την διακυβέρνηση των τραπεζών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.