Quantcast
Ντάισελμπλουμ: Ευρείες και συνεκτικές οι ελληνικές προτάσεις - enikonomia.gr
share

Ντάισελμπλουμ: Ευρείες και συνεκτικές οι ελληνικές προτάσεις

δημοσιεύτηκε:

Νέα συνεδρίαση του Eurogroup εντός της εβδομάδας προανήγγειλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ώστε να υπάρχει ο χρόνος να εξετασθούν οι νέες ελληνικές προτάσεις από τους Θεσμούς και να υπάρξουν διαβουλεύσεις, με στόχο να υπάρξει συμφωνία. 

Ο Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε τις ελληνικές προτάσεις ευρείες και συνεκτικές, προσθέτοντας ότι “πρέπει να δούμε τα νούμερα για να διαπιστώσουμε, αν είναι επαρκώς συνεκτικές ώστε να δίνουν το επιδιωκόμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα”. 

Στο ίδιος μήκος κύματος, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι οι προτάσεις αποτελούν στέρη και σφαιρική βάση και ότι κινούνται σε σωστή κατεύθυνση. 

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία,σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει ένας κατάλογος με τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη συμφωνία, τα οποία θα πρέπει αν εφαρμόσει η Ελλάδα. 

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι έλαβε δύο εκδοχές των ελληνικών προτάσεων – μία χθες το βράδυ και μία σήμερα το πρωί -, αλλά τόνισε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα από τον λόγο αυτό, καθώς του φάνηκαν παρόμοιες, Θα θέλαμε, πρόσθεσε, να τις έχουμε νωρίτερα, καθώς είναι γνωστό ότι οι Θεσμοί είναι που εξετάζουν τις προτάσεις. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.