Quantcast
Ντάισελμπλουμ: Η συμφωνία δεν είναι ορατή αυτή τη στιγμή - Ζητά προτάσεις από Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ντάισελμπλουμ: Η συμφωνία δεν είναι ορατή αυτή τη στιγμή – Ζητά προτάσεις από Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η συμφωνία με την Ελλάδα δεν είναι ορατή αυτή τη στιγμή, καθώς ήταν πολύ μικρή η πρόοδος που έγινε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, τόνισε ο Πρόεδρος του Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και τόνισε, όπως και ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί ότι απομένει λίγος χρόνος στην Ελλάδα να πάρει τις αποφάσεις, καθώς στις 30 Ιουνίου λήγει το πρόγραμμά της. 

Ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η Ελλάδα παρουσίασε πολύ λίγα μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες, που να θεωρούνται σοβαρά, ενώ τόνισε ότι το Eurogroup έστειλε ισχυρό σήμα στην Ελλάδα ότι πρέπει να υποβάλει προτάσεις και ότι η μπάλα είναι στο γήπεδό της. Μόνο αν υπάρξει μία αξιόπιστη συμφωνία, θα προχωρήσει το Eurogroup, είπε.

Ο Μοσκοβισί είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις που έκαναν οι πιστωτές είναι εύλογες και δεν μπορεί να γίνεται λόγος για θυσίες και υπερβολικές περικοπές…

Ο Μοσκοβισί έκανε έκκληση εκ μέρους της Ευρωπαικής Επιτροπής στην ελληνική κυβέρνηση να επανέλθει με σοβαρές προτάσεις στο τραπέζι, ώστε να επέλθει ένας συμβιβασμός.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε, επίσης, ότι οι προτάσεις των πιστωτών είναι πολύ λογικές και λιγότερο απαιτητικές – τόσο στα δημοσιονομικά όσο και στις μεταρρυθμίσεις – σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα. Και είπε με έντονη ειρωνεία ότι είναι “κρίσιμο να αποκατασταθεί ο διάλογος μεταξύ ενηλίκων”. 

Η Λαγκάρντ σημείωσε ότι το Ταμείο δανείζει χρήματα των χωρών – μελών του και πρόσθεσε τις προυποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, όπως τη βιωσιμότητα του χρέους και τη δυνατότητα υλοποίησης των μέτρων, όπως και την κατάλληλη χρηματοδότηση. Οι τεχνικές ομάδες του ΔΝΤ θα είναι διαθέσιμες, είπε η Λαγκάρντ, να εργασθούν, αν χρειασθεί. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.