Quantcast
Ντάισελμπλουμ: Να συνεχίσει η Αθήνα την προετοιμασία - enikonomia.gr
share

Ντάισελμπλουμ: Να συνεχίσει η Αθήνα την προετοιμασία

δημοσιεύτηκε:

Αίτημα να συνεχιστεί η δουλειά για να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση μετά τις εκλογές, απηύθηνε προς την Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας.

«Θα ακούσουμε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα», είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η προετοιμασία. «Η πολιτική κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρη αλλά πρέπει να προχωρήσει όσο είναι δυνατό. Το ίδιο ισχύει και για τους θεσμούς», πρόσθεσε.

Σημείωσε, ακόμη, ότι «πρέπει να ετοιμαστούν για την αξιολόγηση, πρέπει να καθοριστούν τα milestones για τους επόμενους μήνες».

Σχολιάζοντας το θέμα της τραπεζικής ένωσης και την πρόταση που ετοιμάζει ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για βαθύτερη ενοποίηση και πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν την έχει δει, δεδομένου ότι αναμένεται να κατατεθεί τον Οκτώβρη.

Παράλληλα, απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για την κόντρα που έχει ξεσπάσει από την κάθετη άρνηση της Γερμανίας, αρκούμενος να σημειώσει ότι ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι πρέπει να μειώσουμε τα ρίσκα στο τραπεζικό σύστημα, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να στήσουμε και ένα σύστημα μεγαλύτερου διαμερισμού του ρίσκου. «Πρέπει να δούμε και τις δυο πλευρές», τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.