Quantcast
Ντάισελμπλουμ: Οι όροι για την εκταμίευση της δόσης 10+2 δις. ευρω - enikonomia.gr
share

Ντάισελμπλουμ: Οι όροι για την εκταμίευση της δόσης 10+2 δις. ευρω

δημοσιεύτηκε:

Στην πρόοδο που έγινε από την Ελλάδα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, να κλείσουν εντός της εβδομάδας τα εκκρεμή θέματα, όπως αυτό των πλειστηριασμών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη συνεδρίασή του σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Ενημερωθήκαμε από τους θεσμούς για την κατάσταση. ‘Εγινε πολύ πρόοδος και πολύ δουλειά στις μεταρρυθμίσεις, υπάρχει θετικό κλίμα και αυτό τονίστηκε από όλους», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Έγινε πολύ δουλειά και για την ανακεφαλαιοποίηση, στην οποία τα μεγέθη είναι πολύ μικρότερα απ’ αυτά που αναμένονταν αρχικά», πρόσθεσε, προσθέτοντας ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύτηκε ότι η διαπραγμάτευση για τα ανοικτά θέματα, όπως οι πλειστηριασμοί, θα ολοκληρωθεί ως τα τέλη της εβδομάδας.

Τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι διαθέσιμα σε λογαριασμό του ESM, είπε ο Ντάισελμπλουμ, αλλά η καταβολή τους προϋποθέτει τη λύση του θέματος της τραπεζικής διακυβέρνησης και των πλειστηριασμών.

Το EuroWorking Group θα συνεδριάσει το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πρόσθεσε, με την ελπίδα ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τότε το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και ορισμένα θέματα που αφορούν την τραπεζική διακυβέρνηση, με κυριότερο τη νομοθετική ρύθμιση για το νέο Ταμειο Αποκρατικοποιήσεων. .

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.